To je to što me zanima!

Davor Ivo Stier i Miro Kovač sad vode frontu protiv Plenkija

IVO JE SOLO IGRAČ, MIRO IMA VEĆU PODRŠKU: Stier ozbiljno misli da je u HDZ-u moguće uništiti klijentelizam. Brkić podržava Ivanu Maletić, možda i Kovača
Vidi originalni članak

Mirni čovjek Davor Ivo Stier postao je glavna zvijezda HDZ-ova izvještajnog sabora. Na njemu je zadominirao borbenim govorom protiv klijentelizma, kojega su brojni nezadovoljni hadezeovci pročitali kao filipiku protiv Plenkovića.

Buran pljesak kojega je Stier dobio bio je popraćen ovacijama. Lider kršćanske struje u HDZ-u rekao je: ili ćemo mi uništiti klijentelizam ili će on uništiti nas. To je zgodna formula za izvještajni sabor na kojemu su Plenkovićevi protivnici jedva čekali da netko napadne nepopularnog vođu - jedinog koji im jamči vlast - ali nije osobito ohrabrujuća platforma za reformu HDZ-a, stranke koja je rodno mjesto klijentelizma. Stier se već iskazao kao neovisan političar: dao je ostavku na ministarsku poziciju zbog HNS-a u vladi, bio žestoko protiv Istanbulske konvencije, želi savez s Mostom a ne Vrdoljakom.

'EYE OF THE TIGER' Sabor HDZ-a: Davor Ivo Stier ukrao show 'Rockyju' Plenkiju

- Stier doista misli ono što Brkić i drugi samo govore, kaže nam izvor iz HDZ-a, pa nastavlja:

- I zato on ne može dobiti Brkićevu podršku. Brkiću je puno draža Ivana Maletić, pa i Miro Kovač. I Maletić i Brkić Plenkovića su kritizirali ne spominjući mu ime.

HDZ IMA NOVI STATUT Stier kritizirao: Naš najveći problem je ortački kapitalizam
- Mi nismo elitistička stranka koja u uskim krugovima donosi odluke, mi smo stranka svojih članova i cijelog naroda, rekla je Maletić, pa dodala još dvije žaoke na račun Plenkovića:

- Nitko nema pravo nametati svoje misli i svoju volju. Korupciju i sukobe interesa ne toleriramo i ne prihvaćamo. Uvijek imaju ime i prezime i onaj tko je odgovoran, taj odgovara...

DONOSE NOVI STATUT Opći sabor HDZ-a: Plenković podnosi izvješće o radu stranke

Nema sumnje da je mislila na Martinu Dalić i Andreja Plenkovića kao i Miro Kovač:
Bilo ih je među nama, ušli su, izašli, ali ne može se izaći i prerezati naša članska iskaznica, ona je svetinja, to se ne smije dogoditi, to je ponižavanje svih članova HDZ-a...

Plenković ostaje u sedlu barem do jeseni, ako uspije nagodba za Agrokor. Ukoliko ne uspije, Kovač, Maletić i Stier skinut će rukavice.

Plenković je kritičarima odgovorio da su sjedili ili mogli sjediti u vladi, ali se nisu usudili.

Idi na 24sata

Komentari 191

  • MarijanGrdašić 28.05.2018.

    Pa pitanje je koja od stranaka koje predstavljaju građanstvo u saboru nisu zločinačke izdajničke... itd

  • milka5 28.05.2018.

    **** Admin**** Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • barbossa 28.05.2018.

    Briselski ćata Klempović je prošlo svršeno vrijeme samo mu to Bačić, Borić i Šujica još nisu rekli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare