To je to što me zanima!

‘Davor je na nebu, ali njegovi su organi spasili šest života’

Zadar: Ana Pavić (37) i dvoje djece ostali su bez supruga i oca koji je umro od moždanog udara. Žive od samo 2000 kuna. Upoznali bi ljude koje je Davor spasio
Vidi originalni članak

To se dogodilo iznenada i svi smo u šoku. Ne znamo kako ćemo dalje, tihim glasom nam je rekla Ana Pavić (37) iz Zadra. Njezin suprug Davor (50) umro je prije nekoliko dana u zadarskoj bolnici od posljedica moždanog udara, i to na svoj rođendan.

Njezina supruga je prošle nedjelje jako zaboljela glava. Ana je odmah pozvala Hitnu pomoć. No do njihova dolaska on je, kaže, već pao u komu.

ANIN SUPRUG PRERANO JE UMRO 'Voljela bih upoznati osobu u kojoj sada kuca Davorovo srce'

- Mozak mu je bio klinički mrtav i držali su ga na aparatima. Dan prije smrti rekli su nam da će ga morati isključiti s aparata i pripremili su nas na to - ispričala nam je Ana. Nakon smrti liječnici su ih pitali žele li donirati Davorove organe.

- Naš Davor je uvijek pomagao drugima, a o tome smo i ranije vodili razgovore, stoga se nismo premišljali jer smo znali da ćemo tim potezom spasiti nekoliko života - kaže Ana. Srce je na kraju bilo previše oštećeno za transplantaciju. Bubrege i jetru transportirali su u zagrebački KB Merkur, a s Davorovim organima spasit će čak šest života.

- Jako želimo saznati kome su otišli ti organi jer je to ipak dio našeg člana obitelji koji sad živi na nekom ljepšemu mjestu - rekla je Ana. To je moguće jedino ako primatelj organa želi stupiti s njima u kontakt. Gubitak oca i supruga jedna je u nizu teških životnih priča obitelji Pavić. Još lani smo pisali o tome kako jedva preživljavaju s manje od 2000 kuna. Ana nam je tad ispričala kako je dvaput u životu morala ponovno učiti hodati nakon što je ostala nepokretna.

- Kći mi je bolesna od rođenja, sad mi je i sin bio na operaciji koljena. Meni pomaže samo tretman u barokomori koji stoji 590 kuna, a treba mi ih barem 25. Zbilja ne znam kako ćemo dalje, ali moram izdržati - rekla nam je u studenom Ana. Stradala joj je mama Ana. Danas desetogodišnja djevojčica Aurora hrabro se bori za svoje zdravlje. Ana je prije 17 godina dobila reumatoidni artritis. Ruke i zglobovi joj nateknu te se zgrče, a kosti propadaju. Teška joj je muka napraviti bilo koju stvar u kući. S mjesec dana Aurora je završila u bolnici na aparatima za kisik. Otkrili su da ima treći bronh i visoku želučanu kiselinu. Žive od njezine invalidnine - 960 kuna, Aurorina uvećanog dječjeg doplatka od 830 kuna i 200 kuna doplatka koji dobiva sin (16). Obitelj Pavić i dalje treba pomoć, a broj računa na koji se mogu uplatiti donacije je na ime: Ana Pavić OTP banka HR2124070003201897313.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 07.01.2019.

    Državo treba pomoći ženi i svaka čast da je spašeno 6 života.

  • ivancrovu 07.01.2019.

    za neradnike ima naravno mislim na one koji nece da rade zna se koji su ima i za socijalu onima koji rade na crno jel im se vise isplati,ima se za otpis dugova onima koji ne placaju ali za ovakve ljude se nema.sta vise reci o drzavi koja svoj narod mrzi

  • guldukat 07.01.2019.

    Svakako bi donirali organe i uopce im netreba njeno odobrenje, a ovaj clanak je samo za to da zena od nekud skupi lovu jer nema, pa eto nada se mozda od tih primatelja organa. Nazalost nasa socijalna drzava daje obojenim neradnicima za 5+ djece velike novce a ovakvima 0kn.

Komentiraj...
Vidi sve komentare