To je to što me zanima!

Damir Mandić predstavio proračun za nadolazeću 2023: Godina novog zamaha Karlovca

Gradonačelnik Karlovca, Damir Mandić danas je predstavio prijedlog gradskog proračuna, koji je veći od 66 milijuna kuna. Istaknuo je kako je 2023.-a godina privođenja kraju velikih projekata i novih zamaha u gradu
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Karlovca, Damir Mandić danas je predstavio prijedlog gradskog proračuna, koji je veći od 66 milijuna kuna i o kojemu će Gradsko vijeće odlučivati u četvrtak.

Nositelj karlovačke izvršne vlasti ističe da je nadolazeća godina privođenja kraju velikih projekata te novog zamaha.

- U 2023. ćemo završiti projekte izgradnje i rekonstrukcije kina 'Edison', vrelovodne mreže, vodoopskrbe i odvodnje. Ostvaruje se ono što smo najavili. Bila je dobra odluka da se maksimalno vežemo na europske fondove. Najveći dio velikih projekata bez novca iz Europske unije ne bismo ostvarili - rekao je Mandić.

RASPRAVA O RASTU PLAĆA: Peović: 'Floskule su kako proračun pune poduzetnici, PDV plaćamo svi na svaku potrošnju'

Istaknuo je da će sljedeće godine za veće karlovačko urbano područje, koje obuhvaća i Dugu Resu, Ozalj, Slunj, Krnjak, Cetingrad i Rakovicu, posredstvom mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja biti na raspolaganju 33 milijuna eura.

- Donijet ćemo i četvrte izmjene Generalnog urbanističkog plana, a to će biti temelj bržeg i boljeg razvoja. Planiramo završiti otkup zemljišta za novu poslovnu zonu Selce - dodao je gradonačelnik.

Izrazio je zadovoljstvo državnim projektima izgradnje na području Karlovca, a zbog dvaju razloga, najavio je i rekonstrukciju gradskog ustroja.

Kako je rekao, ljudi sa specifičnim znanjima, ponajprije tehnološkim te pravne struke, odlaze u privatni sektor, gdje mogu više zaraditi, a jedan dio zaposlenih ide u mirovinu.

- Poslovi opisani u ustroju se ili preklapaju ili se vidi da više poslova može izvršavati jedna osoba. Stoga smo dio sredstava predvidjeli za otpremnine - dodao je Mandić.

JEDAN OSTAO SUZDRŽAN Prihvaćen proračun Zagreba za 2023. 'težak' 2,2 milijarde eura

Gradski vijećnik Dobriša Adamec iz stranke Možemo! podsjetio je da je s kolegama podnio osam amandmana na proračun, među ostalim za povećanje naknada pomoćnicima u nastavi i izdvajanje za starije i bolesne te za povećanje jednokratne pomoći za socijalno najugroženije.

- Sretni smo što se rade veliki projekti i frustrirani što nisu ranije rađeni. Ujedno zabrinjava dinamika izvršavanja i trošenja sredstava – zbog kaskanja je 20 posto proračuna za ovu godinu neizvršeno - rekao je Adamec.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare