To je to što me zanima!

Debeljak škveranima na 'Fejsu' poručio: Otkazi će biti pošteni

Znate i sami tko zarađuje, a tko ne zarađuje plaću, neki od njih će morati brzo otići, kako nas ne bi utopili, a sve to ne našom krivnjom, napisao je Debeljak na 'Fejsu'
Vidi originalni članak

Šef samoborske tvrtke DIV Tomislav Debeljak, koji bi trebao postati vlasnikom Brodosplita, na društvenoj mreži Facebook najavio je prve otkaze, piše Slobodna Dalmacija. U otvorenoj grupi 'Škveranka', koju čitaju i radnici brodogradilišta, Debeljak je 27. listopada najavio otkaze za neradnike istaknuvši da će biti “brzi, pošteni i pravedni”.

- Znate i sami tko zarađuje, a tko ne zarađuje plaću, neki od njih će morati brzo otići, kako nas ne bi utopili, a sve to ne našom krivnjom, nego krivnjom onih koji su te gubitke stvorili... DIV dolazi pomoći i veći dio tih gubitaka preuzima, te nam nitko nema pravo reći da su te nepopularne mjere zbog DIV-a, ali nažalost, kako prošle uprave nisu radile, nego trošile, morat ćemo ih mi brzo, pošteno i pravedno provesti, sve u skladu sa Zakonom o radu - napisao je Debeljak te najavio svoj skori silazak među škverane. 

Nekima se nije svidio Debeljakov pristup. 

- Prvo, u škver treba ući kulturno, s poštovanjem prema ljudima. Drugo, nisu radnici oni koji trebaju ugovarati i donositi nove brodove i poslove, nego Debeljak, i to prema obvezama koje proizlaze iz programa restrukturiranja - rekao je Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • zdrawe 02.11.2012.

    koji je to? sta to nije onaj sa nekakvom aferom oko love,duga drzavi il tako nesto? linic je protiv njega a cacic ga gura,,dovoljno govori o ozbiljnosti projekta..

  • user_21162 02.11.2012.

    Gdje to postoji pošten otkaz?? Dao bih ja tebi pošten otkaz pa uživaj!

  • 02.11.2012.

    Po kojem kriteriju će on odlučivati tko radi a tko ne? Kako će znati kad ne rade? Hoće li postaviti kamere, ili po jednog nadzornika na svakog radnika, ili će tražiti od radnika da se međusobno UNATRAG CINKAJU? Ja, šjor, vidija san ga prid dvajst godišć, uzeja je kutiju brokava. A ovi drugi, aaa, on van pije kafu sa cukron, ima se.... kakva glupost. Tip nije čist ili pak blefira. A na radnicima je zbilja da ga se paze i zbiju redove na vrijeme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare