To je to što me zanima!

"Deblokada Agrokora nije moguća bez pomoći države"

U subotu u podne u zgradi Alce na zagrebačkom Žitnjaku održali su se novi pregovori bankara i Agrokorovih dobavljača. Kažu kako se Todorić ne protivi potpisivanju standstill aranžmana
Vidi originalni članak

U subotu u podne u zgradi Alce na zagrebačkom Žitnjaku počeli su novi pregovori bankara i Agrokorovih dobavljača. Sastanak je završio iza 18 sati. Na sastanku je bilo 20-ak dobavljača i 10-ak bankara. Kako se neslužbeno doznaje, na sastanku se nije razgovaralo o standstill angažmanu nego o potraživanjima dobavljača.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pristali smo pristupiti standstill agreementu, približili stavove i puni smo optimizma sljedećeg tjedna potpisati. Predstavnici banaka moraju dobiti suglasnosti od upravljačkih odbora, rekao je nakon sastanka Josip Budimir iz Francka.

- Deblokada nije moguća dok se ne dobije pomoć države. Mi to ne možemo silom napraviti. Nadamo se da će to biti hitno poduzeto da bi se regulirali novčani tokovi - rekao je Budimir. 

Želimo pozvati male banke i društva da pristupe aranžmanu, poručili su. Cilj je da se podrži kompanija i donese kvalitetan plan restrukturiranja.

Na pitanje je li točno da se Todorić opire dogovoru, kažu: "Nemamo takvih saznanja, mislim da se ne opire."

Svi su stavovi su usuglašeni i sporazum će biti potpisan, od strane banaka i Agrokora, tvrde sudionici sastanka.

"Ovo što razgovaramo, razgovaramo, ali moraju se uključiti dobavljači i država, ona je jedan od sudionika blokade", poručili su.

O lex Agrokoru nisu razgovarali, navode. Nisu otkrili ni hoće li 120 dana neplaćanja biti prednost kod isplate duga.

Rekli su kako će sve biti poznato tijekom sljedećeg tjedna. 

 

Idi na 24sata

Komentari 74

  • bubamara2103 02.04.2017.

    Dokad ćemo tolerirati ovakva sranja?

  • Darije 1 02.04.2017.

    Šta napisati o svemu ovome, a da nije več napisano ili izrečeno? Ivica Todorič i njegova familija sigurno NISU jedini dokaz da se u Hrvatskoj biti pošten i poštivati zakone,,,NE ISPLATI. NISU jedini dokaz da u Hrvatskoj biti pošten, pošteno raditi i poštivati zakone znači; biti siomašan, dužan, i životariti umjesto živjeti.

  • colonelo 02.04.2017.

    Naravno da država neće dozvoliti da se po volji rusa postavi nova uprava. Imaju alate za sprečavanje toga i iskoristit će ih u cijelosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare