To je to što me zanima!

Demantirali medije: 'Džihadisti nisu htjeli napasti sjedište EK'

Strani mediji su objavili da je policija uhitila muškarca i ženu turskog podrijetla kod kojih su našli eksploziv, a za koje sumnjaju da su planirali izvršiti teroristički napad
Vidi originalni članak

Strani mediji su u ponedjeljak objavili da je belgijska policija uhitila muškarca i ženu turskog podrijetla u čijem su stanu pronašli eksploziv, a za koje sumnjaju da su planirali izvršiti teroristički napad na poznatu zgradu Berlaymont. Napad je trebao sličiti onome na Židovski muzej u Bruxellesu s konačnim ciljem usmrćivanja što više ljudi - kazali su na nizozemskoj televiziji  NOS ne navodeći svoje izvore.

Belgijski dnevnik L'Echo navodi da je policija upozoravala na džihadiste koji se vraćaju iz Sirije u svoje domove u Europi nakon ratovanja na strani Islamske države.

Belgijsko državno odvjetništvo demantiralo medije

Belgijsko državno odvjetništvo je pak opovrgnulo informacije da je otkriven eksploziv koji je bio pripremljen za napad na sjedište Europske komisije. Odvjetništvo je također potvrdilo kako je utvrđeno da neke sumnjive osobe žive na jednoj adresi u blizini europskih institucija.

Državno odvjetništvo potvrđuje da je doista pronađen materijal koji se potencijalno može koristiti za izradu eksplozivne naprave tijekom jedne pretrage u Nizozemskoj, ali ne i eksploziv spreman za uporabu.

Što se uhićenja tiče, riječ je o uhićenju od 7. kolovoza, kada je policija u Bruxellesu uhitila dvojicu Nizozemaca turskog podrijetla zbog sudjelovanja u aktivnostima jedne terorističke skupine.

Europska komisija, sa svoje strane, kaže da nema informacija o mogućim prijetnjama.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vilim 22.09.2014.

    Na inozemnim portalima pojavila se vijest da je Šujica spriječila napad džihadista na zgradu EU u Bruxellesu !!!!! , upravo u podne ona se vraćala kao i svakog dana iz prijepodnevnog shopinga u sjedište EU, i na ulaznim vratima ugleda grupu terorista koji nikoga ne puštaju u zgradu i provjeravaju ljude. Terorist koji je stajao na ulaznim vratima čim je ugledao Šujicu potpuno je problijedio i počeo vikati na ostale neka brže bolje bježe nakon čega su svi razbježali . Kasnije je policija uspjela pohvatati sve te teroriste i izjavila kako je sreća da je jedan terorist koji je jedno vrijeme živio u Mostaru prepoznao Šujicu koju je jednom prilikom vidio u Ahmićima u društvu s Kordićem, te da su mu se naprosto od straha odsjekle noge i zato je brže bolje pobjegao. I tako je naša parlamentarka a sada heroina nakon uspješnog shopinga spasila sjedište EU i ostale parlamentarce !!!...

Komentiraj...
Vidi sve komentare