Obavijesti

News

Komentari 1

Demantirali medije: 'Džihadisti nisu htjeli napasti sjedište EK'

Demantirali medije: 'Džihadisti nisu htjeli napasti sjedište EK'
1

Strani mediji su objavili da je policija uhitila muškarca i ženu turskog podrijetla kod kojih su našli eksploziv, a za koje sumnjaju da su planirali izvršiti teroristički napad

VIDEO

Strani mediji su u ponedjeljak objavili da je belgijska policija uhitila muškarca i ženu turskog podrijetla u čijem su stanu pronašli eksploziv, a za koje sumnjaju da su planirali izvršiti teroristički napad na poznatu zgradu Berlaymont. Napad je trebao sličiti onome na Židovski muzej u Bruxellesu s konačnim ciljem usmrćivanja što više ljudi - kazali su na nizozemskoj televiziji  NOS ne navodeći svoje izvore.

Belgijski dnevnik L'Echo navodi da je policija upozoravala na džihadiste koji se vraćaju iz Sirije u svoje domove u Europi nakon ratovanja na strani Islamske države.

Belgijsko državno odvjetništvo demantiralo medije

Belgijsko državno odvjetništvo je pak opovrgnulo informacije da je otkriven eksploziv koji je bio pripremljen za napad na sjedište Europske komisije. Odvjetništvo je također potvrdilo kako je utvrđeno da neke sumnjive osobe žive na jednoj adresi u blizini europskih institucija.

Državno odvjetništvo potvrđuje da je doista pronađen materijal koji se potencijalno može koristiti za izradu eksplozivne naprave tijekom jedne pretrage u Nizozemskoj, ali ne i eksploziv spreman za uporabu.

Što se uhićenja tiče, riječ je o uhićenju od 7. kolovoza, kada je policija u Bruxellesu uhitila dvojicu Nizozemaca turskog podrijetla zbog sudjelovanja u aktivnostima jedne terorističke skupine.

Europska komisija, sa svoje strane, kaže da nema informacija o mogućim prijetnjama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...