To je to što me zanima!

Demografija je uvrštena u strateškom programu EU-a

U dokumentu je demografija apostrofirana kao “temelj snažnog razvoja gospodarstva koje je ključno za blagostanje Europe, njezinu ulogu na svjetskoj razini te za stvaranje radnih mjesta
Vidi originalni članak

U strateški program Europske unije za razdoblje do 2024. godine, koji je prihvaćen na summitu čelnika EU i koji će služiti kao okvir za budući radni program Europske komisije, prvi je put uvrštena tema s kojom muku muči Hrvatska, ali i gotovo polovica država članica – demografija – i to na inzistiranje premijera Andreja Plenkovića.

Važna je to vijest i veliko postignuće Hrvatske iz više razloga. Kao prvo, demografija je pitanje u nadležnosti država članica, no ovom strategijom ono se diglo na razinu Unije. Drugo, demografija je izravno povezana s gospodarskim rastom. U dokumentu je demografija apostrofirana kao “temelj snažnog razvoja gospodarstva koje je ključno za blagostanje Europe, njezinu ulogu na svjetskoj razini te za stvaranje radnih mjesta”, piše Večernji list. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • dahvaul 23.06.2019.

    Da rijesava demografiju uvozom strane radne snage nase educirano medicinsko osoblje lijeci strance a nama ce doci medicinske sestre iz Bangladeasa sa kratkim tecajem i doktori sa malo duzim tecajem i ti ce Hrvate lijeciti

  • aquamanmyfrend 23.06.2019.

    Strateški će nepodobne imigrante smjestiti u dvorište EU!

  • Cipelcug 23.06.2019.

    Demografija = sigurna radna mjesta + plaće (prehranjivanje obitelji + rješavanje stambenih pitanja + školovanje djece) + buduća radna snaga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare