To je to što me zanima!

Đerek o 'Republici AP': Čemu birati šefa Uskoka, kad pravi šef ionako stoluje na Markovu trgu

Zviždačica i donedavna splitska pročelnica Maja Đerek opisala je svoje iskustvo u sudskim sporovima, ali i s prijavama Uskoku kao primjer zašto građani nemaju povjerenja u pravosuđe: Žele nam svima začepiti usta!
Vidi originalni članak

Zviždačica Maja Đerek koja je donedavno bila i splitska pročelnica za imovinu, poslala je priopćenje u kojem je teško optužila USKOK i DORH da su pod kontrolom Vlade. Opisala je svoje iskustvo u sporovima, ali i kaznenim prijavama koje je podnijela u onom što Đerek naziva "Republika AP". 

Njeno priopćenje donosimo u cijelosti. 

Prošlo je točno 3 godine od mojeg otkaza u Državnim nekretninama, ali pravomoćne presude i dalje - nema.

Obzirom na sve bizarnije vijesti koje slušamo nije ni čudno da je povjerenje građana u pravosuđe mizerno. Prema zadnjoj anketi manje od 1% građana vjeruje u samostalnost i neovisnost pravosudnih institucija Republike AP. 

Porazna statistika i zarobljavanje naših pravosudnih institucija od strane HDZ-a može se vidjeti i u mojem slučaju gdje se svjesno vrši opstrukcija na svim razinama :

1. RADNI SPOR sam pokrenula prije gotovo tri godine zbog otkaza koji mi je uručen kao odmazda jer sam željela spriječiti teške financijske malverzacije u Državnim nekretninama. Pravomoćne presude još nema, iako je zakonski rok 6 mjeseci za prvostupanjsku presudu, a 30 dana za žalbeni postupak ! Samo potvrdu prvostupanjske presude čekam već godinu dana, a prema njoj trebam biti vraćena na svoje radno mjesto. Predmet je očito gurnut u najdublju ladicu suda jer se želi spriječi moj povratak u Državne nekretnine, kako bi tvrtka nastavila s dobro uhodanim malverzacijama pod pokroviteljstvom HDZ-a. Tako trenutno na mojem radnom mjestu, koje bi po logici stvari zahtijevalo iskusnog pravnika, radi podobna učiteljica religijske kulture, a kojoj je Republika AP dala ovlaštenje sačinjavati ugovore milijunskih vrijednosti te upravljati vrijednom državnom imovinom.

2. USKOK-u sam prije gotovo 2 godine predala opsežnu i dokumentiranu kaznenu prijavu protiv bliskih suradnika Andreja Plenkovića i njihovih štićenika u Državnim nekretninama. Apsolutno Pristranom USKOK-u dvije godine nisu bile dovoljne da kaznenu prijavu - ili odbaci ili da konačno počne postupati po njoj. Vjerojatno je problem što se u njoj nalaze navodi i dokazi da su Katičić, Banožić i Frka-Petešić svjesno zloupotrebljavali državnu tvrtku kao osobnu kasicu prasicu. 

Slušamo bizarne priče o "Perinom ukradenom biciklu" dok nam se pred očima nastavlja milijunska pljačka države za koji nitko nije kažnjen.
Čemu uopće birati šefa USKOK-a kada ga već imamo ? Šef USKOK-a u Republici AP ne stoluje u Vlaškoj, nego na Markovom trgu. Taj stvarni šef diktira prioritete, a njegovi prioriteti su isključivo obračuni s neistomišljenicima. Kako bi se građanima bacala prašina u oči, ponekad se Peri uistinu pronađe ukradeni bicikl i kazni se počinitelj, ali samo s ciljem ostavljanja dojma kako AP USKOK nešto poduzima, dok se u pozadini nesmetano nastavlja financijska pljačka.

Ukoliko još bude usvojen i LEX AP građani se neće moći obraćati medijima kada su suočeni s pristranim i kontroliranim pravosuđem bez da budu kazneno gonjeni. Žele nam svima, pošto-poto - začepiti usta.

3. POLICIJI sam prije gotovo 3 mjeseca podnijela prijavu zbog organiziranih napada na moju obitelj i dom Splitu i Zagrebu. Iako sam prepoznala napadača sa snimke, 3 mjeseca nisu dovoljna da policija objavi snimku napadača te da se javnost uključi u prepoznavanje. Čak i u slučaju krađe Perinog bicikla policija odmah objavljuje snimku u medijima. Preostaje zaključiti da policija svjesno štiti napadača, a posebno nalogodavca koji se kukavički okomio na gradsku službenicu (službenu osobu), njezinu obitelj i malodobno dijete koje je sve to proživjelo.

4. SLUŽBENIČKI SUD, kojem su me Puljak i Ivošević isporučili, sastavljen je od službenika vjernih Anti Sanaderu, Blaženku Bobanu i HDZ-ovih izbornih uzdanica u Splitu. Puljak je takvom sudu dao zadatak izvršiti moju konačnu eliminaciju iz splitske gradske uprave, a s ciljem nastavka pustošenja gradske blagajne od strane šačice politički privilegiranih i zaštite HDZ-ovog rukovodećeg kadra u gradskoj upravi.

Dok se u namještenim igrokazima veliča lik Apsolutnog Pobjednika, postaje razvidno da je pravosuđe u ovoj državi postalo igračka u rukama tog čovjeka te se pretvorilo u - Apsolutni Promašaj.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • gordana.pacek@gmail.com 04.10.2023.

    I ja iz svojeg iskustva mogu potvrditi ove riječi gđe Đerek. Od nezakonite presude koju je na "halo bing" potvrdila prijateljica sutkinje na Županijskom sudu do sadašnje zamjenice europskog tužitrlja Sani Ljubičić koja je pokrila nezakoniti postupak svoje podređene djelatnice koja je u kaznenom predmetu uzdržavanja djece vođenom protiv tate odvjetnika, nezakonito pogodovala njemu na štetu djece. Osobno sam se uvjerila da i USKOK i DORH rade na "halo bing" ili "kako kome".

  • MateoIvan74 03.10.2023.

    U Hrvatskoj je plenković sve, i premijer, i tužitelj i sudac i dželat.pa gdje toga u svijetu ima još? pa niti u Zanzibaru a ni u Abesiniji.

  • yocko 03.10.2023.

    Bravo gospođo kao da ste mene pitali AP ima sve državne institucije u rukama,zato nitko neće ići za šefa dorha ionako je tamo AP gazda što če onda neki drugi šef.

Komentiraj...
Vidi sve komentare