Obavijesti

News

Komentari 19

Đerek o 'Republici AP': Čemu birati šefa Uskoka, kad pravi šef ionako stoluje na Markovu trgu

Đerek o 'Republici AP': Čemu birati šefa Uskoka, kad pravi šef ionako stoluje na Markovu trgu

Zviždačica i donedavna splitska pročelnica Maja Đerek opisala je svoje iskustvo u sudskim sporovima, ali i s prijavama Uskoku kao primjer zašto građani nemaju povjerenja u pravosuđe: Žele nam svima začepiti usta!

VIDEO

Zviždačica Maja Đerek koja je donedavno bila i splitska pročelnica za imovinu, poslala je priopćenje u kojem je teško optužila USKOK i DORH da su pod kontrolom Vlade. Opisala je svoje iskustvo u sporovima, ali i kaznenim prijavama koje je podnijela u onom što Đerek naziva "Republika AP". 

Njeno priopćenje donosimo u cijelosti. 

Prošlo je točno 3 godine od mojeg otkaza u Državnim nekretninama, ali pravomoćne presude i dalje - nema.

Obzirom na sve bizarnije vijesti koje slušamo nije ni čudno da je povjerenje građana u pravosuđe mizerno. Prema zadnjoj anketi manje od 1% građana vjeruje u samostalnost i neovisnost pravosudnih institucija Republike AP. 

Porazna statistika i zarobljavanje naših pravosudnih institucija od strane HDZ-a može se vidjeti i u mojem slučaju gdje se svjesno vrši opstrukcija na svim razinama :

1. RADNI SPOR sam pokrenula prije gotovo tri godine zbog otkaza koji mi je uručen kao odmazda jer sam željela spriječiti teške financijske malverzacije u Državnim nekretninama. Pravomoćne presude još nema, iako je zakonski rok 6 mjeseci za prvostupanjsku presudu, a 30 dana za žalbeni postupak ! Samo potvrdu prvostupanjske presude čekam već godinu dana, a prema njoj trebam biti vraćena na svoje radno mjesto. Predmet je očito gurnut u najdublju ladicu suda jer se želi spriječi moj povratak u Državne nekretnine, kako bi tvrtka nastavila s dobro uhodanim malverzacijama pod pokroviteljstvom HDZ-a. Tako trenutno na mojem radnom mjestu, koje bi po logici stvari zahtijevalo iskusnog pravnika, radi podobna učiteljica religijske kulture, a kojoj je Republika AP dala ovlaštenje sačinjavati ugovore milijunskih vrijednosti te upravljati vrijednom državnom imovinom.

2. USKOK-u sam prije gotovo 2 godine predala opsežnu i dokumentiranu kaznenu prijavu protiv bliskih suradnika Andreja Plenkovića i njihovih štićenika u Državnim nekretninama. Apsolutno Pristranom USKOK-u dvije godine nisu bile dovoljne da kaznenu prijavu - ili odbaci ili da konačno počne postupati po njoj. Vjerojatno je problem što se u njoj nalaze navodi i dokazi da su Katičić, Banožić i Frka-Petešić svjesno zloupotrebljavali državnu tvrtku kao osobnu kasicu prasicu. 

Slušamo bizarne priče o "Perinom ukradenom biciklu" dok nam se pred očima nastavlja milijunska pljačka države za koji nitko nije kažnjen.
Čemu uopće birati šefa USKOK-a kada ga već imamo ? Šef USKOK-a u Republici AP ne stoluje u Vlaškoj, nego na Markovom trgu. Taj stvarni šef diktira prioritete, a njegovi prioriteti su isključivo obračuni s neistomišljenicima. Kako bi se građanima bacala prašina u oči, ponekad se Peri uistinu pronađe ukradeni bicikl i kazni se počinitelj, ali samo s ciljem ostavljanja dojma kako AP USKOK nešto poduzima, dok se u pozadini nesmetano nastavlja financijska pljačka.

Ukoliko još bude usvojen i LEX AP građani se neće moći obraćati medijima kada su suočeni s pristranim i kontroliranim pravosuđem bez da budu kazneno gonjeni. Žele nam svima, pošto-poto - začepiti usta.

3. POLICIJI sam prije gotovo 3 mjeseca podnijela prijavu zbog organiziranih napada na moju obitelj i dom Splitu i Zagrebu. Iako sam prepoznala napadača sa snimke, 3 mjeseca nisu dovoljna da policija objavi snimku napadača te da se javnost uključi u prepoznavanje. Čak i u slučaju krađe Perinog bicikla policija odmah objavljuje snimku u medijima. Preostaje zaključiti da policija svjesno štiti napadača, a posebno nalogodavca koji se kukavički okomio na gradsku službenicu (službenu osobu), njezinu obitelj i malodobno dijete koje je sve to proživjelo.

4. SLUŽBENIČKI SUD, kojem su me Puljak i Ivošević isporučili, sastavljen je od službenika vjernih Anti Sanaderu, Blaženku Bobanu i HDZ-ovih izbornih uzdanica u Splitu. Puljak je takvom sudu dao zadatak izvršiti moju konačnu eliminaciju iz splitske gradske uprave, a s ciljem nastavka pustošenja gradske blagajne od strane šačice politički privilegiranih i zaštite HDZ-ovog rukovodećeg kadra u gradskoj upravi.

Dok se u namještenim igrokazima veliča lik Apsolutnog Pobjednika, postaje razvidno da je pravosuđe u ovoj državi postalo igračka u rukama tog čovjeka te se pretvorilo u - Apsolutni Promašaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...