To je to što me zanima!

'Derište mi priča o Indijancima koji su poginuli za Amazoniju'

'Greta je rekla kako su Indijanci umrli jer su branili Amazoniju. Impresivno je kako mediji daju prostor takvom derištu', poručio je brazilski predsjednik Bolsonaro
Vidi originalni članak

Nakon što je švedska aktivistica Greta Thunberg (16) govorila kako je zabrinuta zbog krčenja šume u Amazonije, uslijedio je oštar komentar brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, koji ju je nazvao malim derištem. 

Šesnaestogodišnja Thunberg je u svom govoru spomenula i ubojstva domorodačkih stanovnika u Amazonskoj prašumi.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Greta je rekla kako su Indijanci umrli jer su branili Amazoniju. Impresivno je kako mediji daju prostor takvom derištu - izjavio je Bolsonaro.

Za uvredu je iskoristio portugalsku riječ 'pirralha', a Greta je odmah u opis svog profila na Twitteru uvrstila i tu riječ.

BRUNO ŠIMLEŠA: Greta je neprilagođena, bijesna tinejdžerica. Pa hvala Bogu!

Švedska tinejdžerka komentirala je smrt autohtonog stanovništva u vrijeme UN-ove međunarodne konferencije o klimatskim promjenama na kojoj je brazilska politika zaštite okoliša bila predmet kritika.

Krčenje šuma Amazonije poraslo je do srpnja za gotovo 30 posto.

EKOLOŠKA KATASTROFA Amazonija gori već dva tjedna: Gusti dim se vidi i iz svemira

- Autohtono stanovništvo doslovno ubijaju zbog pokušaja zaštite šuma od ilegalnog krčenja, sramota je da svijet o tome šuti - poručila je.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • 13.12.2019.

    Očito je dobro piknula kad je tako zarežao...

  • 12.12.2019.

    Mnogi brane Indijanci a neznaju kako su krvožedna ta indijanska divlja plemena.Dakle ti domorodci žrtvuju svoju djecu u ludim vjerskim običajima,ako su u mogućnosti ubit će svakog čovjeka koji nije iz nj8hovog plemena.Masa obični stanovnika Brazila smrtno strada od ovih divljačkih indijanskih plemena i onda naivčine brane te indijance kao da je riječ o svecima.

  • boris37 12.12.2019.

    Ali nevjerojatno kako curu nazivate derištem a šefova i vlasti se bojite!!!U šumi kukavica kuka!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare