To je to što me zanima!

Detalji nesreće u Pitomači: Traktorist poginuo u sudaru, vozač BMW-a imao 2 promila

Do nesreće je došlo kad se vozač traktora s putnog mosta uključivao u promet vožnjom unazad, a u tome trenutku naišao je BMW koji je naletio prednjim krajem na prednji desni dio traktora.
Vidi originalni članak

Vozač (40) traktora poginuo je u četvrtak oko 21.30 sati u teškoj prometnoj nesreći u Pitomači, a 32-godišnji vozač BMW-a lakše je ozlijeđen u nesreći. 

Policija je izvijestila u petak da je do nesreće došlo kad se vozač traktora s putnog mosta uključivao u promet vožnjom unazad, a u tome trenutku naišao je BMW koji je naletio prednjim krajem na prednji desni dio traktora.

Vozač traktora na mjestu je smrtno stradao, a 32-godišnji vozač auta lakše je ozlijeđen. 

Kod vozača osobnog automobila izvršenim alkotestiranjem utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu od 2,08 g/kg.


Kako bi se spriječilo događanje prometnih nesreća, a posebno ovako teških prometnih nesreća ponovno se upućuje apel svim sudionicima u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, posebno onih koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno da nikako ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja vozila osim prometnim znakovima i prometnim pravilima prilagode i uvjetima na cesti, da svakako koriste sigurnosni pojas, i vozač i svi putnici u vozilu, a dijete propisano prevoze u dječjoj sjedalici, te ne koriste mobitel za vrijeme upravljanja vozilom, navode iz policije.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Karlo72 24.06.2023.

    Što reći. Tragedija

  • Zagreb u srcu 23.06.2023.

    alkohol + ne znanje vožnje jakog auta i ovo je rezultat...Masa mladih kupe auto koji čim dotakneš gas polete ali takav auto treba znati kontrolirati i voziti što masa vozača ne zna,samo gas i gas,svaka b.u.d.a.l.a.zna stisnuti papučicu gasa ali samo rijetki znaju kad se to radi,gdje se to radi i kako iskontrolirati auto pri nagloj brzini

  • nervozni poštar 23.06.2023.

    E46-ica za 2 soma eura i gas. Na stranu krivica, ali sumnjam da se baja vozio po ograničenju 50km/h.

Komentiraj...
Vidi sve komentare