To je to što me zanima!

Detalji pucnjave u Istri: Švercer migrantima koji je bježao policiji izvan životne opasnosti

Muškarca je policija zaustavila u kombiju kojim je prevozio više migranata. U jednom trenutku je krenuo bježati, no ubrzo ga je jedan od policajaca ustrijelio službenim pištoljem
Vidi originalni članak

Policija je jučer oko 12.20 sati u okolici Momjana blizu granice sa Slovenijom tijekom obuzdavanja nezakonitih migracija, ozlijedila državljanina Albanije, a Glas Istre neslužbeno doznaje da je riječ o muškarcu između 40 i 50 godina.

Muškarca je policija zaustavila u kombiju kojim je prevozio više migranata. U jednom trenutku je krenuo bježati, no ubrzo ga je jedan od policajaca ustrijelio službenim pištoljem.

POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ Splićanin tvrdi da su migranti oteli djeda njegova prijatelja i prisilili ga da ih vodi kroz šumu!

Zbog ozljeda je vozilom umaške Hitne pomoći prevezen u Opću bolnicu Pula te je, kako doznaje Glas Istre, izvan životne opasnosti. Naime, radi se o prostrijelnoj rani u predjelu prsnog koša te je muškarac jučer trebao biti operiran.

Iz policije se doznaje da je zbog ranjavanja stranog državljanina na mjestu događaja obavljen očevid, te da je glavni ravnatelj policije uputio u Policijsku upravu istarsku stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu da bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

ZAVRŠIO U PULSKOJ BOLNICI Švercer migrantima ranjen dok je bježao od policajaca u Istri

Zasad nije poznato koliko je migranata prevozio albanski državljanin, no doznaje se da nitko od njih nije ozlijeđen te da se nad njima provodi uobičajen postupak - utvrđuje se njihov identitet, državljanstvo kao i odakle su stigli, odnosno iz koje su zemlje ušli u Republiku Hrvatsku.  

Javnosti će više informacija o događaju biti dostupno nakon obavljenog očevida.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • srni106 15.09.2020.

    Jedini siguran posao sto se love tice je sverc migranata ili prodaja maski i dezinfekcijskih sredstava u doba novog normalnog bolesnog korona piiip

  • domovina 15.09.2020.

    Na strani sam snaga reda, ali ali ali policajac je upotrebio oružje mimo pravila i prekoračio svoje ovlasti i počinio kazneno djelo za koje će dobiti prekid radnog odnosa i sudsku presudu. Naime, policija može upotrebiti oružje ako od sebe ne može na drugi način odbiti istovremeni protupravni neskrivljeni napad. U ovom slučaju policajac je preuzeo ulogu suca i išao izvršiti presudu bez suda. Kad bi bilo drukčije policija bi imala pravo pucati po atletičarima na atletskoj stazi ako ih gledaju migranti..

  • colonelo 15.09.2020.

    Veliki like za našeg policajca. Veliki!

Komentiraj...
Vidi sve komentare