To je to što me zanima!

Devet godina od ubojstva koje je šokiralo Split: Počinitelj Edi Mišić za šest godina na slobodi

Tek u listopadu 2012. došlo se do informacija da se u kvartu Split 3 nalazi muškarac koji je tog ljeta često nosio dres Milana i svakodnevno trčao po Marjanu.
Vidi originalni članak

Za nešto više od dva tjedna, 22. kolovoza, bit će točno devet godina od zločina koji je potresao Hrvatsku i izazvao neviđeno zanimanje javnostit, piše Slobodna Dalmacija.

Tog dana Meksikanka Selena Margarit Graciano Macedo (31) pronađena je u mrtva na Marjanu. Tijelo nesretne djevojke bilo je zakopano na oko pola metra dubine na predjelu Pod Kosom, 300-ak metara od vrha Marjana i u blizini bunkera zaostalih iz 2. svjetskog rata.  

Policija je u nekoliko dana privela stotinjak sumnjivaca, no potraga je bila bezuspješna pa su 3. rujna objavili dres Milana te zamolili građane za pomoć. Deset dana kasnije otkriven je muškarac koji je nosio dres Milana. Riječ je o Novosađaninu Dejanu G. koji je to ljeto boravio u Splitu, ali ubrzo je oslobođen jer se DNK nije poklapao. 

U međuvremenu Selenin brat je otputovao kući, u Meksiko kako bi bio uz majku koja je od šoka i tuge završila u bolnici. Nekoliko dana kasnije tijelo ubijene Selene avionom je prebačeno u Meksiko gdje je pokopana. 

Tek u listopadu 2012. došlo se do informacija da se u kvartu Split 3 nalazi muškarac koji je tog ljeta često nosio dres Milana i svakodnevno trčao po Marjanu. Policija je privela tada 28-godišnjeg Edija Mišića, rodom iz Mostara, koji se kao izbjeglica s obitelji tijekom ratnih zbivanja doselio u Split. 

Dojava građanina omogućila je uhićenje, navodno susjeda iste zgrade, koji je prepoznala majicu Milana. Navodno su Mišićev otac, majka i brat znali da bi Edi mogao biti ubojica, ali to nisu htjeli otkriti policiji.

Prilikom pretresa stana obitelji Mišić policija je našla set noževa u kojem je jedan nedostajao. Upravo taj bio je onaj kojim je ubijena Selena, a koji je pronađen na Marjanu. 

BILI SU PIJANI Obrat u slučaju smrti Ruskinje na Krku: Nije ubijena. Ona i suprug su se otrovali alkoholom

Nakon istrage i obdukcije policija je donijela izvještaj da su Selenu zakočili i oborili na tlo, trakom joj zalijepili usta kako ne bi vrištala te prebacili 57 metara prema jugu, gdje je njeno tijelo pronađeno tri dana nakon nestanka. Tijelo joj je bilo skriveno u udubljenju u zidu, prekriveno prljavštinom, kamenjem i borovim iglicama.

VIDEO: LOMILI SVE PRED SOBOM U Dubravi se potukli BBB-ovci i poljski navijači: Mlatili su se palicama, poharali terase kafića

Ni danas nije poznat pravi motiv ubojstva i je li u njemu sudjelovao još netko osim Mišića koji se na suđenju branio šutnjom rekavši da nije kriv. On je u srpnju 2013. na Županijskom sudu u Splitu proglašen krivim za obično ubojstvo i dobio 15 godina zatvora čime je osuđen na maksimalnu kaznu.

Selenin brat zanijemio je kada mu je prevoditeljica prevela visinu kazne. Pognuo je glavu i počeo plakati. U nekoliko navrata tražio je i izručenje Meksiku, ali to nije dobio. 

Sudac Vladimir Živaljić izjavio je kako nema sumnje da je Mišić ubio Selenu. Nalazi forenzičara pokazali su da je hematom na Seleninom vratu značio da je izgubila svijest prije smrti i da nije doživjela jaku duševnu bol. U lipnju 2014. Vrhovni sud potvrdio je odluku Županijskog suda u Splitu, učinivši je pravomoćnom.

POGLEDAJTE KRVAVE SCENE VIDEO U Dubravi sinoć bio rat

Edi Mišić bit će pušten iz zatvora 2027., a tada će imati samo 43 godine.

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • JusticeLeague 09.08.2021.

    bože moj, kako ćemo mi normalni ljudi planinariti jednog dana kad taj monstrum izađe van...pogotovo znajući da ga obitelj podržava - skrivali su ga nakon silovanja i ubojstva, a mama mu je pripremala sendviče...u zatvoru su ga posvjećivali tata i sestra....znači, kad izađe, sve mu je sređeno da može opet nesmetano ubijati, a potporu obitelji za zločine ima.

  • hrvatsam_krademrado 05.08.2021.

    nevin je! treba ga nominirati za Nobelovu nagradu

  • Hrvat za Hrvate 04.08.2021.

    Mexikanci dodjite 2027 pa ga prepratite na slobodu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare