To je to što me zanima!

Dijaspora: Bandić je dobio Siriju, ali u Finskoj ni glasa

Milan Bandić je izgubio potporu birača u svom biračkom mjestu na Pešćenici. Ivo Josipović je i tamo slavio. Nokautirao ga je u Finskoj, Indiji..
Vidi originalni članak

Milan Bandić pobijedio je u dijaspori. Zasluga je to birača iz BiH, gdje je Bandić potukao Ivu Josipovića, koji je na tom terenu dobio potporu 5571 birača, što je 5,72 posto. Uvjerljivu pobjedu Bandić je odnio u Austriji, Njemačkoj, Australiji,  Kanadi i SAD-u. No zajedničko svima je mali odaziv birača na izbore u odnosu na broj onih s biračkim pravom. Josipović je “zacrvenio” 35 od ukupno 55 zemalja u inozemstvu gdje su organizirani predsjednički izbori. Nema zemlje u kojoj Josipović nije osvojio barem glas, a Bandića je potukao do nogu u Finskoj, Indiji i Indoneziji - gdje njegov protukandidat nije dobio ni glasa. No na ta biračka mjesta nije se odazvalo više od 14 ljudi. Glas je odlučio o pobjedi u pet zemalja, i to Albaniji, Čileu, Južnoafričkoj Republici, Libiji i Ukrajini. Drugi krug predsjedničkih izbora za Bandića je bio porazan u gradu Zagrebu. Povjerenje građana koji su izašli na izbore dobio je u samo tri kvarta. Sve skuplji život u gradu, ali i uvođenje parkirnih zona, samo su neki od razloga koji su Bandića stajali glasova. Slavio je samo u četvrtima u kojima nisu postavljeni aparati za naplatu parkiranja. Radi se o Donjoj Dubravi gdje je dobio 9554 glasa, Brezovici gdje je Josipovića pobijedio s 2932 glasa i Sesvetama u kojima je osvojio 17.816 glasova. Bandić je izgubio na Peščenici, svom izbornome mjestu, gdje je Josipović dobio 16.353, a on 13.976 glasova.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • parki 12.01.2010.

    Znata li dragi drugovi jugofili i ostala ekipa da bi vi morali voljeti više Tuđmana nego vlastitog oca jer da sam ja bio na njegovom mjestu velika većina vas bi mogla komunicirati sa ovim svjetom jedino preko spiritista.

  • šakal 12.01.2010.

    Bravo Hrvati ugled Vam je još više porasto ,ustvari nastavlja rasti u svijetu od Mesića pa sad preko Josipovića evo danas o tome pišu Talijanski i evropski mediji malo pročitajte ,nastaviće vam klicati na Kosovu Sarajevu i svim vukojebinama svijetskim a u evropu će vam predsjednici biti pozvani samo kad trebali davat guzice aferim što bi rekli mošnjaci.

  • thug lady 12.01.2010.

    Bas mi je drago da su ovaj put pobjedili stanovnici Hrvatske. I sta da je bilo 51:49 za Josipovića i da se čekala dijaspora...ta dijaspora nas samo zezne svaki put. Ako im je dobro tu i ako misle odlučivat, onda dodite nazad u Hrvatsku, sta ste pobjegli?

Komentiraj...
Vidi sve komentare