To je to što me zanima!

Dijete preminulo u Metkoviću: Ministarstvo šalje inspekciju...

U ponedjeljak započinje zdravstveno inspekcijski nadzor vezano za slučaj preminulog dječaka u Metkoviću. Ministarstvo zdravstva izražava sućut obitelji te ističe kako će o nalazu inspekcije javnost biti obavještena
Vidi originalni članak

Donosimo priopćenje Ministarstva zdravstva vezano za slučaj preminulog dječaka u Metkoviću

Poštovani,

slijedom članka  objavljenog 14. prosinca 2018. godine u medijima, vezano uz slučaj preminulog dječaka iz Metkovića izražavamo sućut i iskreno žaljenje radi tragičnog događaja koji ćemo detaljno ispitati.

Ministarstvo zdravstva je neposredno po saznanju za događanja, zatražilo informacije i žurna očitovanja od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Doma zdravlja Metković, Kliničkog bolničkog centra Split i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

U ponedjeljak će započeti zdravstveno inspekcijski nadzor uz predstavnike struke: specijalista infektologa i specijalista pedijatra u svim zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u zbrinjavanje teško bolesnog djeteta radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica oko poduzetnih medicinskih mjera i postupanja prema propisanim protokolima.

Rezultati inspekcijskog nalaza poslužit će za utvrđivanje eventualne odgovornosti liječnika i medicinskog osoblja u navedenom slučaju. 

Ministarstvo zdravstva kontinuirano prati učinkovitost i organizaciju pružanja medicinske skrbi na terenu temeljem čega je u ovom mandatu pripremilo promjene koje su ugrađene u novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti, kako bi se u budućnosti dodatno poboljšala dostupnost i kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite svim građanima.
Još jednom izražavamo iskrenu sućut roditeljima i cijeloj obitelji povodom smrti djeteta.

O nalazu inspekcijskog nadzora, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, izvijestit će hrvatsku javnost.

S poštovanjem,
Ministarstvo zdravstva

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 15.12.2018.

    Pa ovo je prestrašeno... Sucut obitelji... Nitko kriv nije, pojeo vuk magare, ministre odlazite sa svoje funkcije vi ste najodgovorniji...pa koji je ovo vec slučaj?? Svačiji zivot vrijedi Al kad cujemo da je dijete umrlo mislim da nitko nije ravnodušan...

  • 15.12.2018.

    Ma kakva inspekcija samo da umire javnost a djeteta nema u toj bolnici ništa neštima strašno obitelji sučut

  • Fighter for Justice 15.12.2018.

    Nikad nismo imali goreg ministra zdrastva a izgubili dobrog doktora u zdrastvu! Zašto politika krade doktore? U svakom ministarstvu trebaju biti ekonomisti a ne doktori,profesori,inžinjeri....

Komentiraj...
Vidi sve komentare