To je to što me zanima!

Dijete ugrizla zmija na Hvaru, u helikopteru mu spašavali život

Dječaka (9) je najvjerojatnije ugrizao poskok. Po dolasku u splitsku bolnicu bio je u teškom stanju te su ga odmah spojili na respirator. Srećom, stabilizirali su ga
Vidi originalni članak

Dječaka (9) u srijedu je na Hvaru ugrizla zmija te je hitno helikopterom prebačen u splitsku bolnicu

Okolnosti nisu poznate, a Slobodna Dalmacija piše da je dječaka zmija ugrizla za stopalo u uvali Maslinica u Vrboskoj na otoku Hvaru. Liječnici sumnjaju da se radi o ugrizu poskoka.

Dijete je odmah po nesreći brzo zbrinuto. Dječak nije bio kontaktibilan prilikom ukrcaja na let za Split, pa su liječnici uspjeli u helikopteru stabilizirati njegovo stanje. Odmah po prijemu u Splitu smješten je na Jedinicu intenzivnog liječenja za djecu (JILD) Klinike za dječje bolesti KBC-a Split i priključen na respirator. Bio je u teškom stanju, no srećom uspjeli su ga stabilizirati.

Idi na 24sata

Komentari 177

  • ladym_2 15.08.2014.

    Bravo dr. Tole!!!!

  • 14.08.2014.

    Užasavam se komentara neobrazovanih ljudi koji tvrde da sve otrovne zmije treba istrijebiti. Da li obučete natikače ili tenisice kad idete u šumu? Da. A zašto? Zato da se ne nabodete na trn ili kamen te da ne dođe do upale, od koje možete i umrijeti. A zašto kad hodate po prirodi a znate da ima otrovnih zmija, ne uzmete štap i lupate ispred sebe po tlu? Sve zmije će od zvuka i vibracije pobjeći. Ali ne, lakše je istrijebiti....tako jednu pu po jedno kariku u prirodi...a doma ćete biti veliki ekologisti i razvrstavati ćete otpad, baterije ćete bacati u posebne kontejnere i skupljati ćete kakicu vašeg psa. Ali zmije treba pobiti, zar ne?

  • 14.08.2014.

    Nemamo seruma po otočkim ambulantama.....neshvatljivo.......zbilja treba ugasiti ovu državu, jer narodu ni za što ne služi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare