To je to što me zanima!

Đikić: Pojedinci manipuliraju neznanstvenim podacima kao što je primjer u covid pandemiji

Po njegovim riječima, pojedinci i pojedine grupe danas manipuliraju neznanstvenim podatcima i iznose neistine, čemu treba stati na kraj pravim argumentima. Istaknuo je da je Hrvatska puna odličnih znanstvenika, ali i problema
Vidi originalni članak

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić ocijenio je u četvrtak u Vukovaru kako se, nažalost, još ne ulaže dovoljno u znanost ni u mlade iako jedino znanost može ponuditi prave odgovore, kao što je učinila u slučaju pandemije covida.

- Danas, kada je neznanstvena medijska propaganda različitih fake newsa toliko dominantna, mislimo da ovdje u Vukovaru treba reći da je znanost nešto što nas je držalo kroz cijelu civilizaciju i osigurat će napredak u budućnosti i borbu sa svim izazovima, uključujući i ovu zadnju - covid, koja nije jedina i kojih će biti u budućnosti - rekao je Đikić. 

Đikić u Vukovaru sudjeluje na 5. konferenciji "Znanost za mlade u Vukovaru", koja se održava o temi: "Ustrajnost, odlika uspješnih znanstvenika. Kako ne odustati od znanosti?"

ĐIKIĆ UPOZORAVA 'Četvrti val korone je krenuo, ugrožene su zemlje koje imaju manje od 50 posto cijepljenih'

Po njegovim riječima, pojedinci i pojedine grupe danas manipuliraju neznanstvenim podatcima i iznose neistine, čemu treba stati na kraj pravim argumentima. Mladima je poručio da je ustrajnost "nešto što se ne može opisati riječima, ali je nešto što strašno motivira i u konačnici uvijek donosi rezultate".

ZA ŽENE U ZNANOSTI Upoznajte 4 žene u znanosti koje svojim novim otkrićima mijenjaju hrvatsku budućnost

- Covid kriza nam je pokazala da nitko ne može riješiti niti jedan ozbiljan problem sam, te je suradnja sa znanstvenicima i globalna povezanost bila najbolji način protiv covida, i u tome smo fantastično uspjeli kao znanstvenici, i tu Hrvatsku vidim kao dio integralne znanosti - rekao je Ivan Đikić, dodajući da je Hrvatska puna odličnih znanstvenika, ali i problema.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Znanstvenica Tea Žakula, koja je svoju karijeru izgradila u SAD-u, ali se odlučila vratiti u rodne Vinkovce, rekla je kako zbog toga nikada nije požalila.

- Meni je život u Hrvatskoj prekrasan ako možete ostvariti određene uvjete, što je meni uspjelo, i nije mi danas problem iz Hrvatske surađivati s cijelim svijetom - rekla je i dodala kako, nažalost, u Hrvatskoj uvijek zapne na razini politike.

- Ono na čemu uvijek zapne je činjenica da na razini visoke politike postoji puno kompromisa koji često nisu potrebni - ocijenila je.

ZAMJERA FACEBOOKU Biden oštro: Društvene mreže koje šire dezinformacije o cjepivima ubijaju druge ljude

Predsjednica Udruge "Samo Pozitivno" iz Vinkovaca, koja je organizator konferencije, Mara Majstorović poručila je da je cilj manifestacije modeliranje uspjeha .

- Mi se bavimo izvrsnošću i darovitom djecom i želimo to unaprijediti i dati tome više važnosti - rekla je Majstorović.

Nuklearni fizičar Saša Ceci ocijenio je kako je u Hrvatskoj puno mladih i talentiranih ljudi, a za neke od njih se nada da će izgraditi karijeru vrhunskog znanstvenika. Također se zauzeo za popularizaciju znanosti.

A 20 IH IMA SAMO SREDNJU ŠKOLU Gradonačelnici u Hrvatskoj su većinom inženjeri i ekonomisti: Imamo i 7 doktora znanosti

Studentica doktorskog studija biomedicine Andrea Majstorović poručila je mladima da se ne prepuste malodušnosti, da se bore za vlastite ideale i poglede te da se ne boje ući u znanstvene vode.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • error_404 17.09.2021.

    U potpunosti se slažem, svakodnevno nakon izjava stožera treba neko od znanstvenika istupiti i sve njihove nebulozne izjave pobrojati i demantirati. Korona je tu, korona nije izmišljena ali bez transparentnosti i istine nema povjerenja

  • dvadesetčetverosatnivirusić 17.09.2021.

    na znam, čini li se samo meni ili su ti svi znanstvenici malo trknuti...kad ih promatraš malo dulje, što stručniji , to čudniji

  • japanokinezjapano 17.09.2021.

    Ajde ti pametnjakoviću reci glasno i jasno, ima li korone, kako to ona dolazi i odlazi i gdje ona živi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare