To je to što me zanima!

Diler tužio državu jer nema lifta u zatvorskoj bolnici - i dobio!

Ustavni sud naredio je da Vlada u najviše tri godine mora osigurati novac za ugradnju lifta. Eduard Miljak ima pravo tražiti odštetu od države zbog uvjeta
Vidi originalni članak

Ustavni sud usvojio je tužbu osuđenog dilera Eduarda Miljaka iz Pule, koji je tužio državu žaleći se na nečovječno postupanje prema zatvorenicima u zatvorskoj bolnicu u zagrebačkoj Svetošimunskoj. Naime, Miljak je prije dolaska u zatvor mogao sam hodati, no nakon prometne nesreće je ostao potpuno nepokretan. Zbog toga su ga na izdržavanje četverogodišnje kazne poslali u zatvorsku bolnicu. Nakon 18 mjeseci poželio je izaći na zrak, no nije mogao sići s drugog kata jer bolnica nema lift.

Ustavni sud naredio je da Vlada u najviše tri godine mora osigurati novac za ugradnju lifta. Ravnateljica bolnice Blaženka Retkovec rekla je da to ide u prilog bolnici, jer već godinama čekaju uređenje. Također Sud je preporučio da čuvari ne nose palice i da u sobama ne bude više od četiri pacijenta, piše Jutarnji list. Miljak ima pravo u sudskom postupku tražiti i odštetu za nadoknadu štete zbog uvjeta u bolnici.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • axlica 16.11.2010.

    ti mater, ja koja poštuje zakon sam isto imala sjebanu nogu a živim na 4. katu BEZ LIFTA i guess what, nisu mi ga dali. fuj ti zatvorenici nebi trebali imat ikakva prava i đenja.

  • stari slavonac 16.11.2010.

    koja smo mi država, on neosporno ima svoja prava i prije će ih rješiti nego ja koji vodim sud sa poslodavcem već deset godina i onda naletim na još jednog idiota koji ti otvoreno kaže da ti neće dati plaću. pa dođe ti da ga sravniš sa zemljom jer u zatvoru imaš veća prava.

  • astrid123 16.11.2010.

    možemo se mi tu prepucavati koliko hoćemo! činjenica je da je naše sudstvo kao u nekoj drugoj dimenziji... ko da sve to nema veze sa stvarnošću. ali je i činjenica da postoje stvari o kojima se ne govori, iz različitih razloga (ne smije se!!!), a ima svega... vjerujte mi! mislim da bi naše društvo bilo bolje kad bi se radilo po pravdi za sve!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare