To je to što me zanima!

Dinka Burića izbacili iz Sabora, pokazao žuti karton Jarnjaku

Obzirom da je Buriću prošlo vrijeme za izlaganje, Jarnjak ga je pokušao prekinuti. Ovaj mu je pokazao žuti karton, a zatim dobacio da HDZ čeka i crveni na izborima
Vidi originalni članak

Rasprava o prijedlogu da braniteljska prava postanu ustavna kategorija ponovno je rasplamsala strasti u Saboru. Dinko Burić (HDSSB) ponovno je prozvao HDZ-ovce za dvoličnosti, kojoj kaže, nema kraja. Ni ovoga puta nije propustio spomenuti da su predlagatelji zakona isti oni koji su godinama "nemilosrdno locira, identificira, uhićuje, u zatvore transferira i presuđuje braniteljima".

- Politika HDZ-a prema hrvatskim braniteljima je poput otrovnog poljupca. Vi ste crna udovica za branitelje. Riječima nas branite, a u stvarnosti nas progonite i sotonizirate - vikao je Burić.

Njegovo izlaganje pokušao je prekinuti predsjedavajući Ivan Jarnjak (HDZ) ali mu je Burić hladno uzvratio da ga 'ne ometa u njegovoj dužnosti'. Ustvrdio je da je ovaj prijedlog ustavnog zakona pranje nečiste savjesti zbog politike koju ova vlast provodi prema braniteljima posljednjih sedam godina. S obzirom da je Buriću isteklo vrijeme za izlaganje Jarnjak ga je uporno pokušavao prekinuti, ali nije uspio. Nakon natezanja i međusobnog nadglasavanja Burić se okrenuo prema Jarnjaku zbog ometanja i pokazao mu žuti karton, a Jarnjak mu je oduzeo riječ.

- Dobili ste od mene žuti i crveni karton jer ne obnašate dužnost potpredsjednika Sabora onako kako bi trebali, a dobit ćete ga i na izborima - vikao je Burić pa je predsjedavajući na kraju zatražio da ga se izbaci iz sabornice. 

Tijekom rasprave Josip Đakić (HDZ) prozvao je bivšu vlast da je braniteljima vraćala proteze i izazvala niz sudskih sporova, a Vesni Pusić (HNS) poručio je da se nikada neće izbrisati njezina izjava da je Hrvatska bila agresor u BiH. Ustvrdio je i da u Hrvatskoj ne mogu svi biti isti i imati ista prava, što je Pusić okarakterizirala kao najskandalozniju izjavu koja je suprotna Ustavu i zakonu. Podsjetila je Đakića da je izjavila da je HDZ vodio agresivnu politiku prema BiH i da iza te tvrdnje i danas stoji. Đakiću je uzvratio i Ivica Pančić rekavši da je ponosan na to što je bio ministar u Račanovoj vladi.

- Ponosim se svim potezima koje sam povukao jer smo uspjeli spasiti Hrvatsku od sveopćeg gospodarskog i moralnog potonuća u kojeg ga je dovela HDZ-ova vlast, jer ste pljačkali i porijeko - rekao je Pančić.

Vladajućima za regulaciju braniteljskih prava kroz ustavnih prava potrebne i oporbene ruke on njih neće imati pa je vrlo izgledno da taj prijedlog neće proći. Naime, oporba ističe da je ovo predizborni trik vladajućih na koji ne mogu pristati.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • 06.07.2011.

    hmmmm,kad se malo prisjetim...zar nismo imali "prvoborce" kojima su svi poslije domovinskog rata spominjali majku????zašto mislite ,i zašto tražite prava kao i oni ako ste im spominjali i još uvijek spominjete majku partizansku????mislite li da ste bolji od njih i da NE živite na račun jada i bijede hrvatske kojoj se poskupljuje struja i koji imaju 23% PDV,jedan od najvećih u europi....domoljubi??hrvati???pravednici???pijavice državnog proračuna...prije bih rekao...i sad i još više prava???isti ste kao i partizanski "prvoborci",a sve na ledja radnog čovjeka.....

  • AntonijaPopcevic 06.07.2011.

    Bravo gospodine Burić sve što govorite je istina. Ja sam branitelj u mirovini 6a i neka bude sramota HDZ i one predstavnike braniteljskih udruga što daju kojekakve izjave. Znam da jedan veoma velik broj lažnih branitelja prima previše novca dok mi sa 6a mirovinom jedva natežemo kraj sa krajem sve zahvaljujući vladajućima a što smo mi radili i razboljeli se tko nas šiša i što neznam dokle će mi srce izdržati jer sam bolesan i moram raditi da ne tražim socijalu jer nisam tako odgojen.

  • NajluđiVrapčan 06.07.2011.

    Kakav ustav? Jel to ono po čemu svaki dan naši političari pišaju i seru? Ustav je postao kurva koju svi jebu kako i kada im paše da njihove malverzacije prođu "po zakonu" kupnja glasova je počela, nego gospodo novinari dajte lijepo javno podatak koliko puta unazad zadnjih 20 godina je naš ustav mjenjan i po čijem nalogu, usporedite te datume sa najvećim poslovima i malverzacijama i usporedite te brojke sa ustavima republika u okruženju pa da se onda ima lijepo crno na bijelom kolika je kurva taj naš ustav koji bi trebao biti naša BIBLIJA a ne prčija vladajučih metulazema!

Komentiraj...
Vidi sve komentare