Obavijesti

News

Komentari 85

Dinka Burića izbacili iz Sabora, pokazao žuti karton Jarnjaku

Dinka Burića izbacili iz Sabora, pokazao žuti karton Jarnjaku
3

Obzirom da je Buriću prošlo vrijeme za izlaganje, Jarnjak ga je pokušao prekinuti. Ovaj mu je pokazao žuti karton, a zatim dobacio da HDZ čeka i crveni na izborima

VIDEO

Rasprava o prijedlogu da braniteljska prava postanu ustavna kategorija ponovno je rasplamsala strasti u Saboru. Dinko Burić (HDSSB) ponovno je prozvao HDZ-ovce za dvoličnosti, kojoj kaže, nema kraja. Ni ovoga puta nije propustio spomenuti da su predlagatelji zakona isti oni koji su godinama "nemilosrdno locira, identificira, uhićuje, u zatvore transferira i presuđuje braniteljima".

- Politika HDZ-a prema hrvatskim braniteljima je poput otrovnog poljupca. Vi ste crna udovica za branitelje. Riječima nas branite, a u stvarnosti nas progonite i sotonizirate - vikao je Burić.

Njegovo izlaganje pokušao je prekinuti predsjedavajući Ivan Jarnjak (HDZ) ali mu je Burić hladno uzvratio da ga 'ne ometa u njegovoj dužnosti'. Ustvrdio je da je ovaj prijedlog ustavnog zakona pranje nečiste savjesti zbog politike koju ova vlast provodi prema braniteljima posljednjih sedam godina. S obzirom da je Buriću isteklo vrijeme za izlaganje Jarnjak ga je uporno pokušavao prekinuti, ali nije uspio. Nakon natezanja i međusobnog nadglasavanja Burić se okrenuo prema Jarnjaku zbog ometanja i pokazao mu žuti karton, a Jarnjak mu je oduzeo riječ.

- Dobili ste od mene žuti i crveni karton jer ne obnašate dužnost potpredsjednika Sabora onako kako bi trebali, a dobit ćete ga i na izborima - vikao je Burić pa je predsjedavajući na kraju zatražio da ga se izbaci iz sabornice. 

Tijekom rasprave Josip Đakić (HDZ) prozvao je bivšu vlast da je braniteljima vraćala proteze i izazvala niz sudskih sporova, a Vesni Pusić (HNS) poručio je da se nikada neće izbrisati njezina izjava da je Hrvatska bila agresor u BiH. Ustvrdio je i da u Hrvatskoj ne mogu svi biti isti i imati ista prava, što je Pusić okarakterizirala kao najskandalozniju izjavu koja je suprotna Ustavu i zakonu. Podsjetila je Đakića da je izjavila da je HDZ vodio agresivnu politiku prema BiH i da iza te tvrdnje i danas stoji. Đakiću je uzvratio i Ivica Pančić rekavši da je ponosan na to što je bio ministar u Račanovoj vladi.

- Ponosim se svim potezima koje sam povukao jer smo uspjeli spasiti Hrvatsku od sveopćeg gospodarskog i moralnog potonuća u kojeg ga je dovela HDZ-ova vlast, jer ste pljačkali i porijeko - rekao je Pančić.

Vladajućima za regulaciju braniteljskih prava kroz ustavnih prava potrebne i oporbene ruke on njih neće imati pa je vrlo izgledno da taj prijedlog neće proći. Naime, oporba ističe da je ovo predizborni trik vladajućih na koji ne mogu pristati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...