To je to što me zanima!

Dinko Burić: HDZ je trgovačko društvo s neodgovornošću

HDSSB-ovac je iskoristio odsutnost vladajućih da se obruši na HDZ i nabroji sve njihove afere. Iako su dva HDZ-ova zastupnika bila u Sabornici, nisu mu replicirali
Vidi originalni članak

Dinko Burić (HDSSB) u petak se ponovno obrušio na HDZ tijekom rasprave o poslovanju trgovačkih društava od posebnog državnog interesa u prošlog godini. Iskoristio je priliku kada su vladajući bili na zagrebačkom Mirogoju, gdje su položili vijence i zapalili svijeće, povodom desete obljetnice smrti prvog predsjednika Franje Tuđmana.

Smatra da bi, s obzirom na sve o čemu svjedočimo, prikladniji izraz za izvješće bio da se radi o društvima od posebnog stranačkog interesa. Upozorava da su ta društva gotovo pretvorena u privatne tvrtke čiji su se novci dijelili kako su se htjeli, stavljali u stranačku blagajnu ili privatne džepove kako se i koliko se htjelo.

- Nekad ponosna državotvorna stranka, danas s punim pravom zaslužuje naziv trgovačko društvo HDZ d.o.o i to s neograničenom neodgovornošću - rekao je Burić.

Ustvrdio je da bi danas mnogi dali sve nestale milijune i milijarde za miran san ili oprosnicu. Napominje da je od naroda, koji životari od danas do sutra i strepi nad svojom imovinom, ukradeno 15 milijardi kuna.

- Ali besane noći tek dolaze, a oprosnica nema kolika je za njima potražnja. Nije svaki dan Sveti Nikola - ustvrdio je. Potom je nabrojao sve HDZ-ove afere od HEP-a, Podravke, HŽ-a, pa preko slučaja Buljubašić, pisma barba Luki pa sve do bojanja tunela, Sanaderovih Dugobaba, Hypo banke, Fimi-Medije te kamiona, BMW-a, skupih satova.

- Možda bi za našu državu bilo dobro da one iz vladajuće strukture pošaljemo na turistički let u svemir, nek tamo malo prokrstare, jer i to će biti jeftinije od onoga što oni ostajući ovdje rade svima nama svakog dana - poentirao je HDSSB-ovac. Iako su u sabornici u to vrijeme od HDZ-ovaca bili Goran Marić i Nevenka Majdanić nisu mu replicirali.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • KrešimirSesar 10.02.2011.

    dinko burić je bivsi hdz lopov najveci

  • davidenko1 27.01.2011.

    KADA DR. BURIĆ U SABORU PROGOVARA, U HDZ REDOVIMA SE ODMAH MUKA STVARA. TO SE OSOBITO ODNOSI NA ŠEKSA, OD BURIĆEVIH RIJEČI U GLAVI MU JE JEKA. ODMAH BI U POMOĆ STRAŽARE ZVAO, ZBOG TOGA JE U SLAVONIJI DO DNA PAO. HDSSB-u ZBOG ZLOSTAVLJANJA NIJE ŽAO, HDZ SE U PRAVOM SVIJETLU POKAZAO. BAŠ ČITAM O HRVATSKOM DRUŠTVU ZATVORENIKA, ILI O GRUPI HDZ-ovih NAPUŠTENIH JADNIKA. DOBRO MOŽDA IMA I NEKIH NEVINIH PATNIKA. ALI DR.BURIĆ JE ZA HDZ DOBRU OPSERVACIJU REKAO, HDZ JE SAM TO SVOJIM ¨RADOM¨ STEKAO. PRETVORBOM U HRVATSKO DRUŠTVO ZATVORENIKA, NAKON IZBORA HDZ POSTAĆE DRUŠTVO OČAJNIKA. DR.BURIĆ ĆE U SABORU MOĆI SLOBODNO GOVORITI, VIŠE GA ŠEKS ZBOG TOGA NEĆE IZBACITI. DR.BORO GRUBIŠIĆ VIŠE NEĆE KORISTITI GOVORNA POMAGALA, SVI ĆE REĆI HDSSB ZA VAŠE ZALAGANJE SMO ZAHVALA. DR. BURIĆ OTKRIO ZAŠTO HDZ PROPADA NA SLIJEDEĆIM IZBORIMA Nema sumnje da je dr.Burić uvijek originalan u svojim opservacijama domaće političke scene. Činjenica je da njegovo ¨otkriće¨ da HDZ je postao HRVATSKO DRUŠTVO ZATVORENIKA je najbolnija stvarna činjenica za HDZ osobito za Kosor jer je ona od HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE napravila HRVATSKO DRUŠTVO ZATVORENIKA, a što je najgore od toga to zaista ne spada u dosjetku nego u stvarno činjenično stanje, tako da tijekom izbora kada se bude pozivalo da se ne glasa za HRVATSKO DRUŠTVO ZATVORENIKA neće se moći argumentirano protusloviti, jer naprosto se govori o istini. Sama Kosor je priznala da je stari HDZ dakle sa Tuđmanom i Sanaderom nestao sa scene te da je ovo njen novi HDZ, slobodnije interpretacije po Buriću Hrvatsko društvo zatvorenika. Nažalost to nije baš vic već realna stvarnost a to znači da je društvo doista bilo trulo ako najveća hrvatska stranka nestaje sa scene a sve veći njen broj članova postaju zatvorenici. Kosor je odlučila formirati ovakvo društvo od članova svoje stranke, što automatski kao posljedicu znači gubitak izbora jer tko bi normalan glasao za ovakvo društvo, koje svakim danom stječe sve veću afirmaciju kao velika zločesta organizacija. Dr.Burić i ostali u HDSSB sigurno nemaju razloga za zabrinutost jer će se oni na slijedećim izborima učvrstiti kao vodeća stranka u Slavoniji i Baranji djelom upravo i zbog politike koju provodi Kosor a to je sve veće i znažnije utemeljenje HRVATSKOG DRUŠTGVA ZATVORENIKA iz redova svog HDZ dovodeći stanje izjednjačenja identiteta jednog i drugog subjekta. Inače, nisam još primjetio da je dr.Burić i HDSSB tužili Đakića za vrijeđanje dr.Burića (riječima….ajde ma-i-mune…ajde..) ružnim kočijaškim riječima a imaju dokaz(tonski i video zapis a komputerski se očitačiji je glas…).

  • šaptačica 11.12.2010.

    a lik svako malo završi van sabora uz pratnju zaštitara hahahahah a kaj si do sad laprdal?lako sad pričat,ma svi ste vi isti......

Komentiraj...
Vidi sve komentare