To je to što me zanima!

Dinko Cvitan: Neću vladati u maniri Atile i smijeniti sve živo

Među svojim zadaćama Cvitan je najavio nastavak procesuiranja korupcije na državnoj, ali i lokalnoj razini, ocijenivši da je lokalna korupcija iznimno opasna
Vidi originalni članak

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan je u srijedu u 11 sati položio prisegu pred predsjednikom Sabora, Josipom Lekom. Dosadašnji ravnatelj Uskoka je nakon 12 godina na mjestu glavnog državnog odvjetnika naslijedio Mladena Bajića.

Cvitan je istaknuo kako je preuzimanjem dužnosti preuzeo i odgovornost da DORH postigne još bolje rezultate nego dosad, javlja Večernji list. Istaknuo je da je za bolje rezultate potrebna suradnja i svih ostalih institucija države. 

Josip Leko pohvalio je Cvitana za sve dobro što je napravio dok je bio ravnatelj Uskoka, a na svečanosti prisege bio je bivši glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, ministri Ranko Ostojić i Orsat Miljenić te predsjednici Ustavnog i Vrhovnog suda.

Cvitan je rekao kako neće vladati u maniri Atile i da neće "posmjenjivati sve živo i neživo". 

Među svojim zadaćama najavio je nastavak procesuiranja korupcije na državnoj, ali i lokalnoj razini, ocijenivši da je lokalna korupcija iznimno opasna, javlja HRT. Cvitan je najavio i kako će inzistirati na odgovornosti županijskih državnih odvjetnika za posao koji obavljaju.

Dinku Cvitanu za izbor na novu funkciju potporu su dali vladajući, ali i oporba. 

Idi na 24sata

Komentari 92

  • mišo-zd 24.04.2014.

    ..u kratko prisega je formalnost...vidjet ćemo što taj čovjek može i što će učiniti za opće dobro...ali u naroda se kaže jedna dobra poslovica...vrana vrani ne kopa oko..

  • liliana 23.04.2014.

    Ništa neće mjenjati,znači sve po starom.Dizat tužbu kad je netko za otpis od politike.Pošalji bar u mirovinu one sa ohoho godina.

  • liliana 23.04.2014.

    Živi bili pa vidjeli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare