To je to što me zanima!

DIP je zabranio emitiranje Bandićevog spota 'crveno'

U navedenom video spotu koristi se jedna od Josipovićevih izjava na način da se u više navrata ponavljaju riječi: potpuno zacrveniti, zacrveniti…
Vidi originalni članak

Državno izborno povjerenstvo naložilo je u srijedu elektronskim medijima da prestane s emitiranjem predizbornog spota 'Stop crvenoj Hrvatskoj' predsjedničkog kandidata Milana Bandića. DIP je spot zabranio jer je ustanovio da su riječi Ive Josipovića izdvojene iz 'cjelovitog izričaja', te su time izvučene i iz konteksta. Napominju i da Jospiović nije dao suglasnost za spot.
U navedenom video spotu koristi se jedna od izjava predsjedničkog kandidata Josipovića na način da se u više navrata ponavljaju riječi: ' ….mapu Hrvatske potpuno zacrveniti…, potpuno zacrveniti…, zacrveniti…, zacrveniti..., zacrveniti…'. Uz te riječi koriste se i riječi treće osobe: '…drugovi i drugarice…, …drugarski…',' navodi se u priopćenju.

STOŽER: CENZURA I UDAR NA UMJETNIČKU SLOBODU
U Izbornom stožeru Milana Bandića smatraju da je zabrana spota običan udar na umjetničku slobodu. Ističu da je riječ o dosad neviđenoj cenzuri te pristranim činu kojim se dovodi u pitanje stanje i razvoj demokratske prakse u Hrvatskoj.
- Istina iznesena u tv-spotu očito boli protukandidata, čiji stožer pokazuje nervozu, vjerojatno zbog kontinuiranog pada rejtinga - stoji u priopćenju.
Spot govori o tome da Ivo Josipović želi „zacrveniti“ Hrvatsku. Napominju da spot jasno ističe objektivne razlike između dvojice kandidata pružajući tako hrvatskim građanima mogućnost izbora.
U stožeru ističu da sadržaj spota nije uvredljiv niti na bilo koji drugi način sporan jer je činjeničan.

ZABRANILI MU DA RABI SKLADBU IZ RATOVA ZVIJEZDA

Milan Bandić morao je odustati i od emitiranja svog promidžbenog spota u kojem je koristio glazbenu temu 'Star Wars, Main Theme', jer nije od ovlaštene osobe zatražio dopuštenje. Davor Varga, direktor izdavača Dancing Beara naglašava kako Warner/Chappell kao nakladnik uopće ne dopušta uporabu glazbe iz svog kataloga u političkim kampanjama.

Idi na 24sata

Komentari 177

  • user_2858 08.01.2010.

    JAX pa jebemu :)

  • Puritania 07.01.2010.

    Ke? Da.Jes. Jes. Spiking kroejša. Kroejša spiking. LOL degenerik. Ko i ostalih 35% glasača. Niste normalni.

  • Puritania 07.01.2010.

    De,taj Bandić je kretenčina,da nema veće od njega! Kao viče \"pošttenje,poštenje!\" a vid šta radi. Josipović nije ni u jednom svom spotu išao pljuvati po Bandiću,drži se čovijek svoga,a Bandić odmah izvadio sve kandže i na Josipovića! Eto vam poštenog predsjednika, užas! Kak se ne bi čovjek ljutio? To bi bilo isto da je Josipović snimio spot sa nekim Bandićevim riječima (npr lopov, muljati) bla bla. Lako je tako izvaditi iz konteksta i praviti se tupav. Imbecil i debil od čovjeka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare