To je to što me zanima!

Diplomatski skandal? Kosovski ambasador u Hrvatskoj optužen da je umiješan u pranje novca

Martin Berishaj imenovan je za kosovskog veleposlanika u Hrvatskoj samo četiri mjeseca nakon što je dobio kosovsko državljanstvo, pored crnogorskog kojeg ima
Vidi originalni članak

Velepolanik Kosova u Hrvatskoj Martin Berishaj umješan je u pranje novca u Sloveniji, pišu slovenski mediji. Berishaja se povezuje s liderom Pokreta za slobodu Slovenije Roberta Goluba, koji je pobijedio na posljednjim parlamentarnim izborima te bi trebao postati novi slovenski premijer. 

POGLEDAJTE VIDEO: Život Hrvata na Janjevu u Kosovu 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako piše Planeta TV, protiv slovenskog političara vodi se međunarodna istraga za nekoliko transakcija koje su poslane ii srbijanske filijale slovenskog opskrbljivača energentima "GEN-I", kompaniji kosovskog veleposlanika "MB consulting". Kako navodi medij, tvrtka Martina Berishaja dobila je 600.000 eura koje su postepeno podizali u gotovini i za koje se sumnja da su je vratili Golubu, da bi ih on anonimno uložio u talijanski fond. Golub je demantirao sve račune u inozemstvo. 

- Mogu čvrsto i suvereno reći da nikada u životu nisam imao bankovni račun u inozemstvu, niti sam imao tvrtku u inozemstvu -  rekao je Golob. Optužbe je demantirao i kosovski veleposlanik u Hrvatskoj. 

TRAJE SASTANAK Slovenski mediji: U novu vladu Roberta Goloba ući će i dvoje bivših premijera, bit će ministri

- Kleveta im neće proći. Moja tužba protiv dotičnog medija je neminovna. Sve će se dokazati na sudu - izjavio je Berishaj. Zbog svega je Berishaj pozvan na Kosovo kako bi pojasnio cijelu situaciju. 

- Vjerujemo veleposlaniku kad negira takve optužbe. Sva ta pitanja će rješavati nadležna pravosuđa. Pričekat ćemo odluke nadležnih tijela prije nego što donesemo zaključke - izjavila je predsjednica Kosova Vjosa Osmani. Iz Ureda kosovskog premijera Albina Kurtija rekli su da ih zanimaju samo dokazi, a ne tvrdnje. Inače, Martin Berishaj imenovan je za kosovskog veleposlanika u Hrvatskoj samo četiri mjeseca nakon što je dobio kosovsko državljanstvo, pored crnogorskog kojeg ima. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Usora1 17.05.2022.

    Ma to je “fake news”, albancima ja drazi prljav nego opran…

  • mily 17.05.2022.

    kad dođeš u drugu državu, red je da prihvatiš i njezine običaje

  • 17.05.2022.

    Naučio čovik, imao od koga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare