To je to što me zanima!

Direktor je pijan pregazio dvije studentice, no neće odgovarati

Nakon prekršajne i kaznene prijave sud ga je oslobodio svake odgovornosti te neće dobiti niti jedan kazneni bod. Nakon nesreće je pobjegao. Jedna cura je slomila nos
Vidi originalni članak

Direktor Buzetske pivovare, Vjekoslav Čedomil Osvatić je službenom Renault Lagunom 18. studenog prošao kroz crveno i na pješačkom prijelazu pokupio dvije studentice na križanju Ulice Bratske zajednice i Ulice grada Vukovara u Zagrebu. Bio je pod znatnim utjecajem alkohola, izmjereno mu je čak 2,18 promila. Osvatić je nakon nesreće kratko izašao iz vozila i gledao unesrećene djevojke kojima su pomagali prolaznici. Zatim je sjeo nazad u auto i otišao kući ne sačekavši policiju. Policija ga je uhitila sat i pol poslije u njegovom stanu, piše Vjesnik.

Tijekom suđenja policajci su ispričali kako se Osvatić čitavo vrijeme smijao. No, usprkos iskazu više svjedoka bahati vozač neće niti prekršajno odgovarati. On se gotovo čitavo vrijeme rasprave branio šutnjom, te je predložio saslušanje jednoga svjedoka koji je tvrdio da je Osvatić prošao kroz žuto, a ne crveno svjetlo na semaforu. Jedna je svjedokinja ispričala da je vidjela Lagunu kako vrluda po cesti prije nesreće i da je zamijetila kako vozaču pada glava na volan. Osvatić se branio da mu glava nije klonula nego da je kihao.

Na raspravi kada je trebala biti donesena presuda policija zaključuje iz liječničkih nalaza da je jedna djevojka zadobila prijelom nosa s pomakom kosti, te da se ne radi o lakoj već teškoj tjelesnoj ozlijedi, pa prema tome postoje i osnove za kazneni progon. Policija u potpunosti odustaje od prekršajnog i pokreće kazneni progon. Nakon toga je Osvatić zatražio medicinsko vještačenje ozljeda studentice, a za razliku od policajaca medicinski vještak zaključuje da ozljeda studentice nije teška već laka.

Kako je u prekršajnom postupku već donesena odbijajuća presuda, Osvatiću se ne može dva put suditi za isto djelo, pa Općinsko državno odvjetništvo odbacuje prijavu policije čime je on nakon prekršajne, oslobođen i kaznene odgovornosti.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 143

  • CampyBrescensky 05.06.2012.

    vjekoslav čedomil osvatić

  • abatenoj 13.05.2012.

    šta je i normalno....jbg ipak je on direktor

  • JosipBroz_1 13.05.2012.

    kakvih sve likova ima?! i na jednoj i na drugoj strani.Hipotetski : tko kaže da kakav novinarčić nije napuhao priču. npr. čovijek sve to napravio što mu se stavlja ali kakav je bio vozio polako i "pokupio" "studentice" s 5 na sat.prva koja je bila bliže njoj ništa, neokrznuta a druga dalja "pala" i slomila nos (možda nekom svom "prijatelju" na šaku prilikom "druženja"). Pravosuđe odradilo posao i sve preispitalo te su donešene odluke kakve su donešene, nije da se moramo slagati s njima ali takve su. "Razočarane studentice" nazvale novinarčića i iskonstruirale roman. Hipotetski! Priča se uvijek može promatrati sa dvije strane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare