Obavijesti

News

Komentari 143

Direktor je pijan pregazio dvije studentice, no neće odgovarati

Nakon prekršajne i kaznene prijave sud ga je oslobodio svake odgovornosti te neće dobiti niti jedan kazneni bod. Nakon nesreće je pobjegao. Jedna cura je slomila nos

VIDEO

Direktor Buzetske pivovare, Vjekoslav Čedomil Osvatić je službenom Renault Lagunom 18. studenog prošao kroz crveno i na pješačkom prijelazu pokupio dvije studentice na križanju Ulice Bratske zajednice i Ulice grada Vukovara u Zagrebu. Bio je pod znatnim utjecajem alkohola, izmjereno mu je čak 2,18 promila. Osvatić je nakon nesreće kratko izašao iz vozila i gledao unesrećene djevojke kojima su pomagali prolaznici. Zatim je sjeo nazad u auto i otišao kući ne sačekavši policiju. Policija ga je uhitila sat i pol poslije u njegovom stanu, piše Vjesnik.

Tijekom suđenja policajci su ispričali kako se Osvatić čitavo vrijeme smijao. No, usprkos iskazu više svjedoka bahati vozač neće niti prekršajno odgovarati. On se gotovo čitavo vrijeme rasprave branio šutnjom, te je predložio saslušanje jednoga svjedoka koji je tvrdio da je Osvatić prošao kroz žuto, a ne crveno svjetlo na semaforu. Jedna je svjedokinja ispričala da je vidjela Lagunu kako vrluda po cesti prije nesreće i da je zamijetila kako vozaču pada glava na volan. Osvatić se branio da mu glava nije klonula nego da je kihao.

Na raspravi kada je trebala biti donesena presuda policija zaključuje iz liječničkih nalaza da je jedna djevojka zadobila prijelom nosa s pomakom kosti, te da se ne radi o lakoj već teškoj tjelesnoj ozlijedi, pa prema tome postoje i osnove za kazneni progon. Policija u potpunosti odustaje od prekršajnog i pokreće kazneni progon. Nakon toga je Osvatić zatražio medicinsko vještačenje ozljeda studentice, a za razliku od policajaca medicinski vještak zaključuje da ozljeda studentice nije teška već laka.

Kako je u prekršajnom postupku već donesena odbijajuća presuda, Osvatiću se ne može dva put suditi za isto djelo, pa Općinsko državno odvjetništvo odbacuje prijavu policije čime je on nakon prekršajne, oslobođen i kaznene odgovornosti.

>>> Više pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.