To je to što me zanima!

Diskusija: Treba li objaviti registar pedofila u zemlji?

Svi stručnjaci, koji se bave tom problematikom, od policije, tužitelja, sudaca, pravobraniteljice za djecu, složni su da nam takav registar treba
Vidi originalni članak

U Velikoj Britaniji osnovali su Criminal Records Bureau (CRB). Skupljaju sve kriminalne dosjee, odnosno podatke o ljudima, koji su neprikladni za rad s djecom, primjerice pedofili. Dosje je dostupan javnosti. Svatko u Britaniji može provjeriti da li je u tom dosjeu ime liječnika, nastavnika, odgajatelja iz vrtića, dakle svakoga tko je u kontaktu s vašim djetetom. U Hrvatskoj se već dugo raspravlja o tome trebamo li i mi napraviti dosje pedofila. Svi stručnjaci, koji se bave tom problematikom, od policije, tužitelja, sudaca, pravobraniteljice za djecu, složni su da nam takav registar treba. No većina od njih zalaže se da on bude tajan. Argumentiraju to mogućnošću javnoga linča osuđivanih pedofila. Kažu da bi uvid u registar trebali imati samo oni. No ne bi li i mi trebali znati imamo li pedofila u susjedstvu? Jeste li za to da se njihova imena i fotografije objave javno te da je uvid u registar otvoren javnosti?

Idi na 24sata

Komentari 26

  • miroljubiv 30.03.2009.

    Tko će provjeriti prvo one koji prvo provjeravaju,koji imaju moć kontrole,mislite da su oni zaštićeni imunitetom dovijeka? Dok god država štiti popove pedofile i sudstvo,šta imamo dalje pričat? eto prije izbora osim na test za droge i psihotest,uvedite i provjeru njihove seksualnosti.pedofili su uvijek najveća krema svog društva.

  • miroljubiv 30.03.2009.

    Ako su pedofili masovna pošast Hrvatske,onda je vrijeme da se osobe koje se njima bave javno iznesu u kakvim obiteljima takve osobe srastaju,jer to su sve obiteljski ljudi.žene,majke,sestre,braća,netko živi s njima.da li tih 25 god i više govori da smo svi bolesni i da nam je svejedno što se s djecom dešava?bez ustručavanja kažem da je pedofilski lobi u Hrvata jednako jak kao i mafija i uvijek ima netko tko od njih ima koristi,dok ne naprave neki zajeb,onda cinkaju najslabijeg, i tako uokrug.objavite registre sotonista,masona,iluminata,demona,špijuna,nemojte te liste preskočiti pa da vidimo kakvi su Hrvati stvaran narod.

  • exessive 30.03.2009.

    Ma ko može uopće reči da takve ljude treba pustit na miru??!!!! oni bi još htijeli svoju stranku????i svoja prava????ma sa svima u zatvor!!!!to je bolesno,naravno da treba objavit...i to da svi takvi vide da su objavljeni....

Komentiraj...
Vidi sve komentare