To je to što me zanima!

Divjak: 'Rasteretite đake teških torbi, jasno recite što da nose'

Osim što će pokušati riješiti problem preteških torbi, problem koji ju je dočekao čim je postala ministrica, Divjak sljedeće godine pokreće i novi pilot projekt
Vidi originalni članak

Djeca, nažalost, imaju zdravstvenih problema zbog teških školskih torbi, pa vas još jednom molim, kao učitelje koji mogu autonomno i stručno prosuđivati, da prema mogućnostima koje imate na terenu pokušate maksimalno utjecati na rješavanje simbola zastarjelog školstva koje traži promjenu.

Stoji u pismu koje je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak poslala nastavnicima i učiteljima.

- Organizirajte nastavu i dajte jasne upute učenicima što treba, a što ne treba biti u školskoj torbi za svaki dan - piše ministrica.
Također je napomenula kako je problem težine školskih torbi jedan od prvih problema s kojima se suočila pri dolasku na poziciju resorne ministrice te najavila testiranje korištenja digitalnih obrazovnih sadržaja.

- Osim što će iduće godine u pilot-projektu kurikularne reforme biti testirano i korištenje digitalnih obrazovnih sadržaja, ono što mi radimo s CARNetom u sklopu nacionalnoga pilot- projekta e-Škole je razvijanje digitalnih obrazovnih sadržaja (DOS) za učenike i učitelje STEM predmeta (kemija, biologija, fizika i matematika) u 7. i 8. razredima osnovnih škola te 1. i 2. razredima srednjih škola - napisala je Divjak. Naglasila je kako se novi materijali odlično dopunjuju u postojeće koji se nalaze na Edutoriju. Uvjerena je da sinergija organizacijske autonomije učitelja i poticaja od ministarstva može biti ključna u rješavanju problema s kojim se roditelji i djeca svakog dana susreću.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • anita.antic 07.12.2017.

    na čemu je ova... ženo draga, tvoj posao je to srediti. ti si svoj posao potpuno krivo shvatila, nije tvoj posao svaki dan se pojaviti u medijima s nekim spinom, već se baviti ovakvim stvarima... bože moj, može li ovo niže......

  • GIRIGARI 07.12.2017.

    O toj usranoj teškoj torbi priča se od kada sam ja pohađao osnovnu školu, dakle četrdesetak godina. Promijenili smo državu, dobili svoju, promijenili društveno uređenje, iz socijalizma u kapitalizam, postali članica EU, pa dokle više političari trebaju laprdati? I svi vole ovu zemlju, da ne kažem djecu. Fuj.

  • ravno1 06.12.2017.

    Ne piše nam se dobro ako je za ministricu Divjakicu školska torba najveći problem. To me podsjeća na diletanta Jovanovića koji je pokušavao "isušiti" nekakvu "močvaru".

Komentiraj...
Vidi sve komentare