To je to što me zanima!

Divlji klinci: Ozljeđuju se, razbijaju i sve to snimaju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Split: Nasilnici iz osnovne škole uništavaju školski inventar, bacaju stolice i tuku se. Svoje 'pothvate' snimaju i objavljuju na internetu već generacijama
Vidi originalni članak

Učenici Osnovne škole Pojišan u Splitu snimili su dva videospota u kojem se tuku, razbijaju školski inventar, zabijaju se u namještaj i maltretiraju profesorice. Jedna od šokantnijih snimki je ona na kojoj se dječak svojevoljno glavom zabija u štangu.
Snimke kruže među učenicima, a ravnatelj škole Boris Poljak tvrdi da su učenici izrežirali uratke te da su tuče i ozljeđivanja lažna:
- Snimke su stare tri i pol godine, a učenici su sve to izrežirali. Fingirali su tuče i naguravanja, ništa od toga nije bilo ozbiljno. U to doba su bili popularni takvi sadržaji na internetu, pa su i oni željeli napraviti nešto slično. Što se tiče profesorica na snimkama, jedna je u mirovini, a druga još radi u našoj školi. Ne znam otkud su se sad pojavili ti spotovi, mislio sam da je to odavno uništeno - rekao je Poljak. Dio učenika škole demantira ravnatelja. Tvrde da je točno da je dio snimki star, no da svaka nova generacija nadopunjuje snimke. Tako su neke, prave ili lažne, tuče nastale prije nekoliko mjeseci.
Međutim, čak i ako su tuče lažne, nisu lažna uništavanja utičnica i ostalog školskog inventara, kao ni bacanje stolica kroz vrata razreda naočigled zgranute profesorice i ostalih šokiranih učenika.
Bez obzira na to, i psiholog Mirjana Nazor smatra da su učenici spotove snimili s namjerom da isprovociraju nečiju reakciju:
- Mislim da su to napravili da na neki način podvale roditeljima i profesorima. Naime, shvatili su da mi njima šaljemo poruku da nisu zanimljivi ako naprave nešto lijepo, poput sportskih uspjeha ili primjerice uređenja okoliša škole. Na to javnost ne reagira, a ako naprave nešto ovakvo sigurno će privući pažnju. Eto, tako su nam ovim snimkama odlučili malo 'dizati živce’ - smatra Mirjana Nazor. Dodaje i da je djeci potreban razgovor i da im netko mora objasniti da njihova “igra” može biti itekako opasna.

U SPLITU RAZBILI STAKLA, U ZAGREBU BACILI SUZAVAC
Grupa vandala u subotu navečer kamenjem je “bombardirala” Osnovnu školu Split 3 i porazbijala 19 stakala. Stanari susjednih zgrada kažu da su čuli viku. U zagrebačkoj Tehničkoj školi Ruđera Boškovića učenik (18) je u petak oko 18.30 pod satom u učionici dvojicu kolega poprskao suzavcem. Učiteljica (27) je pozvala policiju.


Idi na 24sata

Komentari 39

  • hrvoje123456 22.03.2009.

    Ma Debili nemaju pametnijeg posla za radit .. A sve to rade da bi dobi paznju drugih . Ma sve u svemu jadnici

  • šamar 16.03.2009.

    treba ih kazniti! kaznite te klince! biti ce jos gori kad odrastu! kazniteeee ihhh

  • gradelji 16.03.2009.

    jhony knoxwille bi se ponosio, ovo su njehovi nasljednici hehe, JACKAS zaakon.

Komentiraj...
Vidi sve komentare