To je to što me zanima!

Divna gesta: U kostimima Djeda Božićnjaka popeli se na zgradu i razveselili klince s onkologije

Djeci s odjela onkologije u Klinici za tumore su HGSS-ovci uljepšali dan. S prozora su im dijelili poklone odjeveni poput Djeda Božićnjaka
Vidi originalni članak

Ekipa iz PDS Velebit odlučila je razveseliti mališane na onkologiji u Klinici za tumore Zagreb i podijeli im poklone.

Odjeveni u Djeda Mraza, vezali su konope na vrh bolnice te se popeli do trećeg kata gdje se nalazi dječji odjel onkologije. Darove su im podijelili preko prozora. 

- Vidjeli smo špagu i izašli van. Nekoliko Djeda Mrazova je visilo na špagi i dijelilo poklone. Djeca su bila presretna, a mi smo ostali u šoku i emotivni nakon predivne geste koju su napravili - ispričala nam je jedna djelatnica bolnice. 

POGLEDAJTE VIDEO: Djeca s onkologije s veseljem primili poklone od Djeda Mraza

Tokom korone mnogima je bilo teško, no najteže je bolesnoj djeci koja nažalost za Božić ne mogu biti doma sa svojom obitelji već blagdane provode u bolnici. 

Svake godine se djelatnici bolnice zamaskiraju kako bi barem malo razveselili pacijente i unijeli sretan duh u hodnike bolnice. 

Ekipa PDS Velebit je šokirala i pacijente i djelatnike bolnice. Darove su poklonili, a zauzvrat im je najljepši poklon bio osmijeh djece kada su ih vidjeli. 

Zauzvrat je jedna kolegica ulovila čokoladu koju je netko dobacio iz bolnice te su im kao mali znak pažnje poklonili upravo to. 

- Ovo je prva godina da se ovako nešto dogodilo. Stvarno smo presretni, nemamo riječi. Djeca su bila presretna i u šoku, ovo je nešto predivno što su učinili - nadodala nam je još jedna djelatnica bolnice kroz smijeh i puno emocija. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • jana3 27.12.2021.

    Bravo!

  • nokia8 22.12.2021.

    Bravo!

  • sljastrava 22.12.2021.

    Treba tako bar jednom mjesečno.Svaki mjesec maskirati se u nešto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare