To je to što me zanima!

Divovski ukras od 15 metara: Dođite, odrežite i nosite jelku...

ZA NADOLAZEĆE BLAGDANE: Jelka je u 44 godine izrasla više nego što je Nikola Novak iz Sibinja kraj Slavonskog Broda očekivao pa ju je odlučio pokloniti
Vidi originalni članak

Nikola Novak (76) i supruga Reza iz Sibinja kraj Slavonskog Broda odlučili su se za neobičnu donaciju. Jelku visoku petnaestak metara, koja u njihovu dvorištu raste već 44 godine, poklonili bi da ukrasi neki od gradskih trgova za nadolazeći Božić i Novu godinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Inicijator za donaciju je supruga, a voljeli bismo da to bude najljepši trg u Hrvatskoj, slavonskobrodski korzo - poručuje Nikola.
Za donaciju jelke su se odlučili, kaže nam, jer je svih ovih godina ipak izrasla više nego što su očekivali

- Posadio sam dvije mladice prije 44 godine radi ukrasa i hladovine. Dok sam bio mlađi, na jednoj sam odsjekao vrh jer je smetala električnim vodovima, no ova druga je malo brže rasla i prerasla moje godine. Nisam više za penjanje kako bih joj odsjekao vrh. Vozilo koje ima kran ili korpu, motorna pila i dva, tri dobra momka to brzo riješe – kaže Nikola.

No, dodaje, nije uvjet da jelku posijeku do korijena.

- Neka si odsjeku koliko im treba od vrha prema dolje. Vjerujem da će ova jelka biti lijep ukras na trgu. Znam da se svake godine sijeku velike jelke za to, pa neka ova moja bude zamjena za neku koju bi odsjekli u prirodi – kaže nam Nikola.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • palilula2015 22.11.2017.

    jedino moze posuziti za drva,,

  • nikluk20 22.11.2017.

    to nije jelka za kićenje i stavljanje na neki trg....to je za potpalu.....ima po zagrebu bakica i dedeka po vrapču, sesvetama koji imaju i veće i ljepše primjerke pa nikako da ih daruju gradu zagrebu....jer ipak zagreb mora jelku nabaviti za 30000 kuna od prijatelja od bandića ili nekog njegovog pulena po hijerarhiji....

  • 22.11.2017.

    Možda to riješi koji uhljeb, bude li poželio jelku u svom dvorištu.:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare