To je to što me zanima!

DJ Alvarez je bio u Agrokoru 7 dana i dobio 11,2 milijuna kuna

Objava trošova savjetnika u Agrokoru je pokazala da je tvrtka Alvarez&Marsal za taj angažman naplatila 1,5 milijuna eura. Po danu je to 1,6 milijuna kuna, a po satu 66,6 tisuća kuna
Vidi originalni članak

Sjećate se Antonia Alvareza III koji je u travnju predstavljen kao spasitelj Agrokora? Član kuće Alvarez&Marsal kojeg je angažirala Sberbanka poznat je i jer kao DJ radi dance hitove.

Sa svojim timom od još osam ljudi trebao je restrukturirati Agrokor. No, angažman mu je potrajao točno sedam dana. Vlada je donijela lex Agrokor, a na Alvarezovo mjesto je zasjeo Ante Ramljak. Alvarez je spakirao kofere i otišao.

Današnja objava troškova savjetnika u Agrokoru je pokazala da je tvrtka Alvarez&Marsal za taj angažman naplatila 1,5 milijuna eura ili 11,2 milijuna kuna. Po danu je to 1,6 milijuna kuna, a po satu 66,6 tisuća kuna. Iako nije uspio ništa napraviti, brzo je smijenjen, Alvarez i njegov tim su očito imali dobru gažu u Hrvatskoj.

Kako smo već objavili, angažman Ramljakovih tvrtki i savjetnika ukupno će koštati između 58 i 69 milijuna eura. Dosad je potrošeno 18 milijuna eura za savjete za restrukturiranje, pravne i financijske savjete. Ukupno Ramljaku pomaže 141 čovjek, dio iz američkih tvrtki, a dio iz Hrvatske. Tu ne spada plaća Ramljaka koja je 71.000 kuna mjesečno.

Objava troškova savjetovanja je otkrila i da je Ivica Todorić plaćao 4,7 milijuna eura revizorskoj tvrtki Baker Tilly za revidiranje poslovnih knjiga. Ramljak je taj ugovor raskinuo, a pokazalo se da su ti revizori sudjelovali u namještanju rezultata Agrokora.

Idi na 24sata

Komentari 420

  • Sirbey 18.02.2020.

    Moralno je nedopustivo dozvoliti naivčinama da zadrže svoj novac

  • libeluli 10.11.2017.

    I sad neka netko još nešto ružno kaže za "stara" vremena....kako bi oni fino "svirali klavir" na Golom...a narod bi bio zadovoljan...isto šutljiv, kao i sada

  • Anđelika 10.11.2017.

    Toliko love, a nije nam ni pjevao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare