To je to što me zanima!

Djeca od 6 godina sudjeluju u ultimate fight borbama

Ultimate fight borbe postaju sport za malu djecu, a roditelji ga uspoređuju s nogometom. Liječnici se brinu da dječja tijela ne mogu podnijeti udarce
Vidi originalni članak

Nekoliko dječaka i jedna djevojčica sudjelovali su u srijedu u Missouriju u ultimate fight borbama koje sve više postaju sport za malu djecu, a roditelji ga uspoređuju s nogometnom ligom za djecu. Krvi u bitkama nije bilo i svi su sudionici nosili zaštitnu opremu, no liječnici smatraju da mlada tijela ne mogu podnijeti tolike udarce. Tommy Bloomer (34), otac dječaka koji se bore, kaže kako ne razumije strku koju su liječnici stvorili.
- Ne treniramo ih za borbe pasa. Kao ocu draže mi je da se ovdje uče braniti nego da su na ulicama, kaže Bloomer. Dodao je kako je sport evoluirao kad su počeli koristiti opremu i zabranili neke udarce. U većini država u SAD-u borbe djece su zabranjene, dok ih dio nema zakon o tome. Missouri je jedina država koja ih dopušta. Roditelji inzistiraju na tome da djecu uče disciplini, a da pravila onemogućavaju ozbiljnije ozljede. Bloomer prati svoje sinove Skylera (11) i Gagea (8) na natjecanjima te kaže kako djecu uče da nasilje ne primjenjuju van ringa. Nakon treninga, oni su opet normalna djeca koja igraju video igrice, piše Breitebart.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Hacker-ri 28.03.2008.

    OMANE--- tebi ce se sin jednom obranit, razbit njih dvojicu, ali ces se bogu molit da ta dva idiota ne dodu sa jos njih 10 na tvog sina ili ga razbiju ko jaje ili jedan od njih izvadi noz- pa ti sad razmisljas sta je tu POKUS.

  • Hacker-ri 28.03.2008.

    Iz iskustva znam da ako treniras borilacke vjestine \"moras\" to pokazat vani. Tj. moras bit jako psihicki stabilan da te to nebi povuklo.!.

  • god of war 28.03.2008.

    više će to dijeci pomoći nego odmoći...s toga,neka treniraju,prije ili kasnije će doći u situaciju za samoobranu,pa ožeži onda.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare