To je to što me zanima!

Dječaci (4) se uboli na igle na plaži kraj Šibenika: 'Morali smo ih testirati na hepatitis i HIV'

Liječnici su upozorili građane da se za svaki ubod na odbačene igle jave svojim liječnicima što hitnije kako bi na vrijeme dobili preventivno cjepivo. Zbog vrućine, srećom, šansa za zarazu je niska, objasnili su liječnici
Vidi originalni članak

Dvojica dječaka u dobi od četiri godine su se naboli u ponedjeljak ujutro na odbačene igle na plaži u Zablaću kraj Šibenika. Njihova majka odmah ih je odvela u šibensku bolnicu gdje su dječaci proveli dva sata na transfuziji, infektologiji i pedijatriji.

Liječnici su joj objasnili da je niska šansa da se djeca tako zaraze zbog velikih vrućina na koje virusi nisu otporni.

- Kupali smo se jutros u Zablaću na plaži kod zadnjeg mula, gdje je bio prije jedan restoran koji više ne radi. Došla sam na plažu sa svojim djetetom i sinom od prijateljice i raširila šugaman, gdje smo i ostavili stvari. Njih dva su se tu igrala i u jednom trenu su mi rekli da ih je nešto ubolo. Onda smo počeli tražiti što ih je to ubolo, pomaknuli smo stvari i shvatili da se tu radi o odbačenim iglama – kazala nam je majka dječaka koji se ubo na iglu - objasnila je majka dječaka za ŠibenikIN.

"KAO KOD KUĆE" Urnebesne scene s plaže: Uzeli šest suncobrana i pola dnevne sobe, fali im samo televizor

Dječacima su izvadili krv te su ih testirali na HIV i dvije vrste hepatitisa. Majka ih neko vrijeme mora promatrati, a nakon tri mjeseca ponovno se moraju testirati. Zatim ponovno nakon šest.

- Znam da je svaki roditelj svjestan da postoje ovakve vrste opasnosti. Ali, svejedno bih voljela poslati upozorenje da očito opreza nikad dosta - rekla je majka četverogodišnjaka te istaknula da ovo nije očekivala na dječjoj plaži.

Liječnici su upozorili građane da se za svaki ubod na odbačene igle jave svojim liječnicima što hitnije kako bi na vrijeme dobili preventivno cjepivo. Po dolasku na plažu, preporučuju liječnici roditeljima, pregledajte prostor na kojima ćete raširiti svoje stvari i ručnike.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • x00x 23.08.2021.

    baba ja se drogiram...... ma mrs mrcino.. ja misla da si gladan hahah

  • x00x 23.08.2021.

    a na kovid

  • herojnad herojima 23.08.2021.

    i onda oni zarvore onog zavadlava ili kako se već zove

Komentiraj...
Vidi sve komentare