To je to što me zanima!

Dječak (12) uskoro će maturirati i diplomirati, sve u istom danu

Mike Wimmer iz Salisburyja u Sjevernoj Karolini završiti će srednju školu kao najbolji učenik u razredu, ali će u isto vrijeme i diplomirati na fakultetu s prosjekom 4.0.
Vidi originalni članak

Američki genijalni dječak(12) zove se Mike Wimmer, član je MENSA-e i zaljubljenik u robotiku. Mike je briljirao na Akademiji Concord i na Rowan-Cabarrus Community Collegeu, a u isto vrijeme osnovao dva tehnološka startupa: Next Era Innovations i Reflect Social.

Trenutno je jedini maloljetnik koji radi u Zapovjedništvu za specijalne operacije Ministarstva obrane SAD-a.

- Prošao sam sve razrede bržim tempom. Ja sam poput spužve, vrlo brzo usvajam gradivo - kazao je maleni Mike za WCNC.

ONA IMA APSOLUTNI SLUH Talentirana Leda (11) je državna prvakinja u solfeggiju: Glazba je za mene najdraža igra i zabava

Osim što se savjetuje s vojskom o budućnosti umjetne inteligencije, Mike je još samo dječak pa ipak voli i stvari koje su primjerene njegovoj dobi.

 - Mnogi ljudi misle da sam se odrekao djetinjstva ili sam ga nekako izgubio. Ali, i dalje radim sve što i drugi 12-godišnjaci, ali sam ponosan što mogu odraditi poslovni sastanak na Zoomu i istovremeno se igrati. Uživam u košarci, plivanju, igranju Legićima - kazao je Mike.

Mike će 21. svibnja diplomirati na Rowan-Cabarrus Community Collegeu, a 28. svibnja maturirati na Concord Academy.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 30.04.2021.

    Mali Sheldon.......

  • Karlo72 29.04.2021.

    Liči mi na novog Billa Gatesa

  • Smotko 29.04.2021.

    Barem u RH moraš prvo završiti osnovnu da upišeš srednju, pa maturirati(dobro napisati državnu maturu), pa upisati faks. Kak je on mogao upisati fax ako nije maturirao ?To samo na dopisnim tečajima u Amerčanskim državama je moguće. A i naši novinari to prenose (prevode), a ne postavljaju tako pitanje ?Po takvom sistemu kaj će nam srednja, faks , mam odemo na posdiplomski ili još bolje na doktorat, pa ćemo imati više doktoranata neg slovenija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare