To je to što me zanima!

Dječak (16): Ne trebam bicikl ni računalo, želim samo koze

OD NJIH IMA KORISTI: Jasmin, koji sa svojom osmeročlanom obitelji živi u kolektivnom centru Plane ne želi ništa osim još koza, jer od njih, kaže, ima koristi - one ga hrane
Vidi originalni članak

Dječak Jasmin Hačkić iz kolektivnog centra Plane u Stuparima u BiH posramio je cijelu svoju generaciju. On ne želi ni bicikl, ni računalo, ni mobitel. Njegova jedina želja je da dobije još koju kozu. 

Već ima dvije odrasle koze i jarad za koje se sam brine jer voli životinje, a od njih se prehranjuje njegova osmeročlana obitelj.

 

- Što će mi bicikl. Od njega nemam nikave koristi - rekao je novinarskoj ekipi Hayat televizije koja je došla njegovoj obitelji ispuniti skormne želje. 

Od koza, kaže Jasmin, doručak - mlijeko i kruh, imaju on, njegova sestra i četvorica braće. 

- Uz životinje imam danas što jesti. A što ću od bicikla, kompjutera, telefona... Svoju životinju volim i sebi čuvam i hranim da jedem - kaže 16-godišnji Jasmin koji je rasplakao novinarku pa mu je obećala darovati jednu kozu. 

Jasminove skromne želje dirnule su mnoga srca i mnogi su se odmah odazvali kako bi pomogli njegovoj obitelji, te je već dobio nekoliko koza i jarića, a za njegovu obitelj skupili su i prehrambene namirnice, novac i školski pribor njega i njegovu braću i sestru. 
 

Idi na 24sata

Komentari 85

  • Edicetina 21.02.2016.

    Umjesto sta se ponose njegovom skromnoscu trebali bi da se srame sta dijete u tim godinama zeli koze da ga hrane sramota ali ne njegova nego drzave vlasti ili odgovornih sta su natjerali jadnu familiju a pogotovo tig djecaka da tako razmislja jer to nije normalno zapravo to je zalosno jer normalno bi bilo da nije gkadan nego da zivi ako ne u izobilju onda barem da ima normalno za pojest i trebao bi zapravo morao bi da se veseli bickli igricama u svemu ostalome cemu se veseli velika vecina njegovih vrsnjaka jer to je ipak na kraju cijele price jos uvijek samo DIJETE!!!!!!!!!

  • Niko86_1 19.02.2016.

    Svaka cast

  • SlavicaSpudić Vinković Božič 19.02.2016.

    Svaka cast mali

Komentiraj...
Vidi sve komentare