To je to što me zanima!

Dječak (3) pobjegao iz vrtića, sat vremena je lutao ulicama

Mališan je izašao iz dvorišta vrtića i lutao ulicama sat vremena jer netko nije dobro zatvorio vrata nakon dostave ručka. Pronašli su ga građani i odmah nazvali vrtić
Vidi originalni članak

Vidjela sam dječačića kako sam hoda prema meni. Odmah sam pomislila: ‘Ajme majko, izgubilo se dite!’. Ništa nije govorio, valjda se malo preplašio. Nismo znali što ćemo, rekla je prodavačica Marija D. (75).

Do njezina štanda s voćem i povrćem u Jelačićevoj ulici u Zadru u ponedjeljak oko 11 sati došetao je trogodišnji dječak iz vrtića Radost na Voštarnici.

- Pitali smo ga gdje mu je mama, ali ništa nije govorio. Jedna žena donijela mu je sok iz dućana, a djelatnik Čistoće se sjetio da je u blizini vrtić pa je otrčao tamo i pitao nedostaje li im dijete. Kad je stigao, tete su već tražile dječaka - rekla je Marija i dodala kako su tri djelatnice došle po dječaka.

- Nije htio s njima ići. Samo je stajao ovdje i papao trešnjice. Jedna od teta otišla je s policijom, a druge dvije vratile su ga u vrtić - dodala je Marija.

'Duboko se ispričavamo roditeljima'

Dječak je iz vrtića pobjegao jer netko nije zatvorio vrata nakon dostave ručka. Prešao je oko 200 metara.

- Užasno nam je žao što je do toga došlo. Duboko se ispričavamo roditeljima. I ja sam majka i razumijem u kakvom su šoku bili te da su izgubili povjerenje. Na nama je da ga povratimo. Protiv odgovornih bit će poduzete mjere, ali više ćemo znati nakon sastanka upravnog vijeća - rekla nam je ravnateljica vrtića Marijana Miočić.

Idi na 24sata

Komentari 135

  • ban_ana8 12.06.2014.

    A baš je sad to dijete našlo pobjeći kad tete piju kavu, šta mu to nije ujutro palo na pamet? Ah da, i onda su tete pile kavu...

  • knjiznicar 11.06.2014.

    Moje dite ide u isti vrtić. Fala Bogu, bar koliko ja znam nije išlo kod Marije po trišnje! Ali moglo se i dogoditi...Stvranost ove naše Nedodžije je u tome da jedna teta veći dio radnog dana boravi u grupi od 25 mališana????? Pa i da je meduza di ona u istom trenutku može paziti na svih 25???? Klinci su živi (govorim iz osobnog iskustva) i njihova produkcija različitih ideja i zamisli u jednoj sekundi nadmašuje brojkom broj laži koje saborski zastupnici ne mogu izgovoriti tijekom četverogodišnjeg mandata. Ako ćemo nekoga "staviti na vješala" onda vješajmo one koji su krivi za cijelu priču - vlastodržce koji bi trebali osigurati takvu situaciju da "djeca budu u vrtiću a da tete ne bijež"...primjerice u Norveškoj se tete bune jer po jednom odgajatelju ide 5 djece!!! Možda bi bilo mudro za sve naše odgajatelje da izbjegnu u Norvešku imaju istu grupu po broju djece pa bi bar onda mogli imati peterostruku plaća, bar 39 puta veću nago što je sada imaju.. sukladno uvjetima u kojima rade možemo biti prilično zadovoljni što se ovo događa rijetko. p.s. zaposlite - ne vratara - nego još odgajatelja!!!!!! ili barem osigurajte priručnu apoteku sa medikamentima za smirenje.. ne bih htio biti u koži tete kojoj se dogodilo ovo iz članka PODRŠKA SVIM ODGAJATELJIMA IZ DV VOŠTARNICA kao i svim ostalim odgajateljima! Hvala što brinete o našoj djeci dok mi radimo!

  • MajaPrpić Šabić 11.06.2014.

    Ovo se dogodilo i meni, moja curica je 4 godine, a dječak 5 i uza sve tete su za ruke išetali iz vrtića, otišli do kuće moje mame (koja je udaljena oko 3 km), pošto je ona radila i nije bila doma krenuli su natrag i onda ih je zaustavila susjeda i pozvala mene na posao.Naravno tete nisu niti primjetile da ih nema dok ja nisam nazvala. S obzirom da e sve dobro završilo nisam htjela ništa poduzimati, ali kada sam saznala da su te iste "bajne" tete pričale da je moje dijete bježalo iz vrtića jer je traumatizirano zbog toga što sam se (godinu prije) razvela, požalila sam što ih nisam tužila. One su tamo da ih paze bez obzira na sve, zato su plaćene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare