To je to što me zanima!

Dječak (3) umro nakon što je predugo bio pod vodom

Mali Zagrepčanin bio je u subotu kod bake i djeda u Betini. Na trenutak su ga izgubili iz vida. Mozak mu je bio teško oštećen zbog nedostatka kisika
Vidi originalni članak

Trogodišnji V.U. igrao se u subotu poslijepodne u dvorištu kuće bake i djeda u Betini na Murteru.
- Odnio je baki hrenovke i rekao joj da ih skuha. Kad su bile gotove, više ga nije bilo u blizini. Tražili smo ga u dvorištu, na ulici, na obali,  neuspješno. Nakon desetak minuta traženja ispred susjedove kuće ugledali smo beživotno tijelo gdje pluta među brodovima. Stalno je netko bio s malim, ali dogodilo se začas - ispričala nam je u nevjerici Rajka Uroda (77), dječakova prateta. U Ulicu brodograditelja vrlo brzo je došla hitna pomoć, te je dječak prevezen najprije u Opću bolnicu Šibenik, a kad mu tu nisu mogli pomoći, i u KBC Split, gdje su ga stavili na aparate. Nije mu bilo spasa jer je predugo ostao pod vodom bez kisika.
- U srijedu popodne javili su nam da je dijete umrlo. A šta reći. Žalost i tuga, nezapamćena tragedija. Da sam mu nekako mogla pomoći. Još ne možemo posložiti kako se to dogodilo. Baka je dobro pazila na dijete i svi smo drugi bili tu u blizini i gledali ga. Ali, zapišite i to, sigurno bi ga bili čuli kad je pao u more i ako je vikao, da stalno ne bruji dizalica ACI marine čiji smo susjedi - ispričala je nesretna Rajka. Za policiju radi se o nesretnom slučaju. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • demmy 02.07.2009.

    imam sina od 3 god,i ne usudim se kupit bazen,a kamoli ostavit djete na otvorenom mjestu blizu obale i bez zaštite sory i žao mi je roditelja ,ali to ne nemar.

  • saloma 02.07.2009.

    ja ovo ne shvaćam. djete od tri godine se ne može ostaviti bez nadzora, pogotovo blizu vode i još uz to kad se obavljaju neki radovi. a i istina, ne može baba od 77 godina dobro čuvati razigrano djete. mogli su naći nekog mlađeg koji bi stalno trčkarao za njim. ja moje i sad teško pustim od sebe na igralište, a kad se igraju u dvorištu svako malo pogledam kroz prozor, a one su puno starije i znaju paziti na sebe. kad su imale tri godine, gdje su one bile, tu sam bila i ja

  • Keksolino 02.07.2009.

    Djeca se ne smiju ostaviti na čuvanje neukim starcima. Kako ce babetina od 77 godina čuvati malo razigrano dijete ?!?!? Pun mi ih je k*** više. Generacija 20ih i 30ih godina, ja ih žive ne mogu smislit. Ja svojoj babi ne bi dao ni da zeca čuva koliko je glupa i nepismena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare