To je to što me zanima!

Dječak (5) prodaje kolače za liječenje bolesne curice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Amerika: Peter prodaje kolače, voće i povrće da skupi novac za troškove liječenja prijateljice Emily (6) koja uz mnoge bolesti ima i rak limfnih čvorova
Vidi originalni članak

Mamice, mamice, bolno izgovara malena Emily Koesters (6) dok leži u bolničkom krevetu u Nebraski. Svaki put čim ju nešto zaboli Emily zove mamu jer kaže da je onda manje boli. Djevojčica je u bolnici od kolovoza. Tada su je primili zbog transplatacije bubrega, koji joj je donirao otac. Njezini bubrezi su otkazali zbog komplikacija uslijed rijetkog genetičkog poremećaja. Otac Joe uzeo je odmor od posla kako bi cijeli dan proveo s teško bolesnom kćeri. Majka Erin nastavila je raditi kao učiteljica kako bi mogli otplaćivati zdravstveno osiguranje. Roditelji na smjene spavaju kraj svoje kćeri u posebnom krevetu. Otkako su joj presadili bubreg Emily se bori s brojnim teškim infekcijama, a sada pokušava preboljeti rak limfoma. Posljednje dvije godine, zbog čestih pretraga, bolnički računi sve su veći. Maleni Peter Zwart, Emilyin prijatelj, odlučio je pomoći roditeljima bolesne prijateljice. Svakoga dana čim se vrati iz škole Peter nakrca mala kolica sa kolačima, voćem i povrćem, koje prodaje po susjedstvu da skupi novac za bolničke troškove bolesne prijateljice. Dosad je skupio 340 dolara. Mnoge američke novinare dirnula je priča o prijateljstvu Petera i Emily. Upitali su ga zašto to čini:
- Radim to jer volim Emily. Ona je draga i uvijek smo se družili dok je išla u vrtić - rekao je Peter. Svakome koga sretne, Peter ponudi jedan od svojih "proizvoda" te kaže kako kupnjom bilo kojeg pomažu njegovoj prijateljici koja boluje od raka. Peter je na ideju prodaje kolača došao vidjevši starijeg brata da prodaje kokice za izviđače.
- On je preslatki maleni čovjek. Divno je to što radi za našu Emily - rekla je majka bolesne djevojčice. Dvije obitelji još se nisu upoznale ali se svakodnevno čuju telefonski.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • razbijač23 29.10.2009.

    eto svaka čast ovom malom čoviku...nije ni počea živit a već pomaže drugima.samo me zanima di su ti milijunaši pa da se pokažu u ovim situacijama a ne ko će koliko vila i jahti kupit...ovaj mali dječak je svojom gestom pokaza koliko je veći od svih tih gadova kamenog srca...nadam se da će ta curica ozdravit i moć normalno živit..

  • teyka 28.10.2009.

    nijedno slovo abecede nije dovoljno jako za komentirat ovaj tekst.....,dječak je predivan,a curici samo mogu poželjeti da pobijedi bolesti i da ima sretno djetinstvo... Svu sreću želim i njemu i malenoj...

  • ika19 28.10.2009.

    a joj..kako ljepooo... :-(

Komentiraj...
Vidi sve komentare