To je to što me zanima!

Dječak (6) ponudio dom malom Sirijcu: Pružit ćemo mu obitelj

Alex je pismom zamolio američkog predsjednika da pronađe i dovede dječaka iz Sirije čija je snimka iz vozila Hitne obišla i potresla svijet. Obama je pismo pročitao u UN-u
Vidi originalni članak

Maleni Alex iz New Yorka odlučio je napisati pismo Baracku Obami nakon što je vidio fotografiju okrvavljenog i omamljenog Omrana Daqneesha koja je obišla svijet i izazvala burne reakcije. Pismo šestogodišnjaka postalo je viralno, a stiglo je i do Obame koji ga je pročitao u UN-u i rekao da ga je napisalo dijete ‘koje još nije naučilo biti cinično, sumnjičavo ili plašljivo’. 

Alex je pismo započeo: ‘Dragi predsjedniče Obama, sjećate li se dječaka kojeg je spasila hitna pomoć u Siriji? Možete li, molim vas, otići po njega i dovesti ga k nama? Čekat ćemo vas sa zastavama, cvijećem i balonima. Pružit ćemo mu obitelj i on će biti naš brat.'

Američki je predsjednik citirao pismo na sastanku u UN-u čija je tema bila izbjeglička kriza, a potom su i samog Alexa snimili kako čita pismo, javlja BBC.

- Svi bismo više trebali biti poput Alexa. Zamislite kako bi nam svijet izgledao da je tako. Zamislite koliko bismo patnje mogli olakšati i koliko života spasiti - napisao je Obama na Facebooku. Pozvao je razvijene zemlje da učine više i pomognu u izbjegličkoj krizi.
 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • blondie8 23.09.2016.

    slika tog sirijca je jedan velika namještaljka, kao što je to bilo i kod nas, kada su migranti saznali da dolaze novinari, nekolicina muškaraca je uhvatila nečijeg klinca i polila ga kantom vode, naravno, dijete je plakalo i to se prikazalo svijetu. To su bile riječi jednog policajca koji je tamo bio na terenu i sve vidio, još je rekao da su ih se bojali, jer kada ih pogledate u oči, vidite zlo, toliko o tim "izbjeglicama".

  • CrnnaKitty 23.09.2016.

    Ja želim da stvarno svi počnemo učiti od te djece...ooo Bože,pa oni su milijun puta mudrija od nas i znaju da se zlo ne rješava mržnjom... Učite ljudi ;)

  • Kanidjaxx 23.09.2016.

    Kake ste vi budaletine ..... ovo nisu istine :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare