To je to što me zanima!

Dječak (8) na smrt pretukao bebu (1), majka je bila u disku

Žrtva Kelci i njezina majka Katerra Lewis (26) došle su u posjet majčinoj prijateljici koja isto ima malu djecu. Mame su bile u diskoteci, a djeca su ostala sama...
Vidi originalni članak

Osmogodišnji dječak je optužen za ubojstvo u Sjedinjenim Državama, a njegov slučaj podsjeća da u nekim američkim saveznim državama mlađi malodobnici ne mogu kazneno odgovarati. Dječak je optužen za nanošenje smrtonosnih ozljeda jednogodišnjoj djevojčici koja je plakala u nosiljci i čija se majka otišla zabaviti u diskoteku.

- U 22 godine koliko radim u policiji ovo mi je najteži slučaj - rekao je u povjerenju u srijedu Sean Edwards, glasnogovornik policije u Birminghamu, u državi Alabami, gdje se nesreća dogodila.

Malena žrtva Kelci Lewis i njezina majka Katerra Lewis (26) došle su u posjet majčinoj prijateljici koja je također imala nekoliko malene djece. Policijskom istragom je utvrđeno da su se dvije mame zabavljale u diskoteci od 23.00 do 2.00 sata ujutro.

Birmingham Police/ Katerra Lewis (26)

Po pisanju mjesnih novina, šestero djece od 1 do 8 godina bili su za to vrijeme sami, bez nadzora starijih.

- Osmogodišnjak je postao razdražljiv jer malena Kelci nije prestajala plakati. Tada ju je počeo snažno udarati - rekao je policijski poručnik Edwards.

- Majka je optužena za ubojstvo iz nehata - dodao je.

Tragedija se dogodila početkom listopada, ali je policija izvijestila o podizanju optužnice tek nakon mjesec dana.

U mnogim zemljama djeca do neke dobi nisu odgovorna za počinjeno kazneno djelo. U SAD-u svaka savezna država određuje dob za kaznenu odgovornost. Alabama je među državama koje nisu odredile najnižu dob.

Osmogodišnjaku će suditi sud za djecu i prijeti mu kazna zatvora do njegove 21. godine, dok ne bude punoljetan, rekao je za AFP Tobie Smith, odvjetnik specijaliziran za obranu malodobnika u Alabami.

Po zakonima koji su na snazi u Alabami, državni odvjetnik može zatražiti od sudca da se malodobnom djetetu sudi na sudu za odrasle. U tom slučaju, mladom optuženiku prijeti doživotni zatvor.

- Mislim da državni odvjetnik to neće učiniti. Bio bih zaprepašten da to učini i ne mogu zamisliti da ga sudac premjesti na sud za odrasle - rekao je Smith. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • dolje-bog 18.11.2015.

    jel bila bar dobra glazba u disku?

  • Rea0707 17.11.2015.

    svakakvih budala na ovom svijetu ima

  • yingyang 13.11.2015.

    prava majka nema sta ostavila djecu a ona u disko,jako nesposobna zena jednostavno to ne mozes vjerovati sta se sve događa na ovom svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare