To je to što me zanima!

Dječaku (9) gol slomio lubanju, u bolnici ga obišao i Bandić

Dječak je u komi stigao u Klaićevu bolnicu gdje ga je operirao neurokirurg dr. Miroslav Gjurašin. Dječak je u životnoj opasnosti, a zadobio je nagnječenje mozga
Vidi originalni članak

Liječnici su mi rekli da je moj sin (9) u jako teškom stanju, tihim nam je glasom jučer rekao otac dječaka na kojeg je u utorak oko 19.20 sati pao gol. Dječak je igrao nogomet u dvorani Osnovne škole Prečko u Zagrebu. U dvorani su bile dvije skupine djece, a nadzirao ih je profesor tjelesnog. Ante Pavičić, ravnatelj škole, ispričao nam je u srijedu da je i sam profesor još u šoku.

- On je na drugom kraju dvorane objašnjavao učenicima nešto i čuo je samo tupi udarac. Okrenuo se i vidio dječaka da leži na tlu - kaže Pavičić. Dječak je i u srijedu još bio u životnoj opasnosti. Policija je istražila mjesto nesreće i prikupljala izjave svih svjedoka. Zašto se točno gol srušio, nisu još uspjeli otkriti. Jedino se zna da golovi nisu bili pričvršćeni. U dvorani su, dok smo razgovarali s ravnateljem, ponovno učenici imali nastavu iz tjelesnog odgoja. Golovi ni tada nisu bili pričvršćeni.

- Mi imamo malu dvoranu, veliku 12x24 metra, i ima više namjena. Golove moramo moći micati ako, primjerice, djeca igraju košarku. Zato ih ne možemo ni pričvrstiti - objasnio nam je ravnatelj Pavičić. Dječakov otac se ne slaže s njim. Za tragediju koju proživljava njegova obitelj djelomično krivi i školu.

- U školi su trebali bolje paziti i pričvrstiti te golove nekako. Pa znamo kako to može biti opasno - rekao je otac. U Ministarstvu obrazovanja su nam rekli kako je prosvjetna inspekcija već dobila nalog da posjeti školu.

Liječnici drže dječaka u komi

Liječnici zagrebačke Klaićeve bolnice operirali su dječaka i on je na intenzivnoj njezi. No i dalje je u životnoj opasnosti i izrazito teškom stanju. Gol mu je slomio lubanju i ima nagnječenje mozga. Liječnici ga drže u komi te na aparatima za disanje. Nadziru mu vitalne funkcije, a posebno tlak u lubanji. Dr. Miroslav Gjurašin, koji je operirao dječaka, kazao je kako će ga u četvrtak pokušati probuditi iz kome.

- Dječak ima teške ozlijede glave i mozga. U komi je i na respiratoru - rekao je Gjurašin.

Bandić: Ja sam odgovoran i kad vrabac krepa na Jelačić placu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u srijedu oko 17 sati obišao dječaka u Klaićevoj bolnici. Rekao da će potruditi da se nađe odgovorni i da se utvrdi jesu li kriva djeca ili onaj tko je postavljao golove.

- Ja sam odgovoran i kad vrabac krepa na Jelačić placu. Ja sam odgovoran uvijek. Žao mi je zbog toga što se dogodilo - rekao je Banić.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • TraktorBrum 02.12.2010.

    ja imam frenda koji je bio u školi i sve vidio,al kolko sam ja čuo od drugih,neki drugi se vješo po gredi na golu, a dečko koji je u bolnici,nadimak mu je Vegi,je valjda bio na golu i onda je gol pao. Al tolko sam ja čuo možda je ovo krivo,al ako je neko dijete krivo,onda ga treba naći

  • 02.12.2010.

    Nekad prije golovi nisu bili pričvršćeni i nismo imali gotovo nikakvu sigurnost. Ali, slušali smo upozorenja, a onaj tko nije - dobio je šamar ili ravnalom po nogama ako se pentrao gdje ne smije. Danas je teže, jer djeca smiju sve, a nastavnici (i roditelji) su nemoćni. Kad je moj (dobar) sin proletio kroz staklo, srećom bez većih i trajnih posljedica, nisam krivila školu, nisam govorila da su umjesto stakla trebali staviti nešto što se ne može slomiti ili čak možda auto-staklo koje se rasprši i ne može porezati. Žao mi je jako ovog dječaka i želim mu potpun oporavak, ali nekako mi se čini da je tu kumovao njegov neposluh.

  • Tinazg 02.12.2010.

    nitko od vas nezna sto se tocno dogodilo... Da se vasem djetetu,il u mom slucaju prijatelju tako nesto dogodilo..bili bi krivi svi osim njega.. nemojte pricat gluposti,i krivi njega kad neznate jel gol pao zbog nje ili zbog nekog drugog...!!! ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare