To je to što me zanima!

Dječak nagazio na bombu: "Ne bojte se, ja sam to preživio..."

Dječak je s majkom brao šparoge u mostarskom naselju Vihovići. Eksplodirala je stara bomba i ranila ih. Dječak je čudom preživio 400 gelera...
Vidi originalni članak

Ne bojte se! Ja sam preživio eksploziju, tješio je šestogodišnjak dva starija dječaka koji su imali problema sa slijepim crijevom u SKB-u Mostar, prepričavaju anegdotu iz bolnice.

Dječakov otac je za Večernji list BiH potvrdio kako se i dijete i njegova majka odlično oporavljaju.

Kod dječaka je puno ozbiljnije

- Supruga je zadobila više rana na bedru i neki geleri su se već mogli izvaditi, a neki će možda trajno ostati u tijelu. Kod dječaka je to puno ozbiljnije. Liječnici kažu da ga je od 1200 kuglica, koliko ih ima ova bomba, pogodila trećina - govori Zoran Mandraković, otac dječaka blizu kojega je u subotu nedaleko od obiteljske kuće u mostarskom naselju Vihovići eksplodirala bomba dok je s majkom brao šparoge.

- Gelera je bilo najviše po nogama. Ima ih po rukama i glavi. Većinu je moguće izvaditi, a neki će s vremenom možda sami izaći, dok će neki, najvjerojatnije, ostati u tijelu. Trenutačno čekamo vrsnog plastičnog kirurga iz Zagreba koji bi trebao uraditi još jedan zahtjevniji operativni zahvat. Najbolji mostarski liječnici su uz njega i hvala im puno zbog toga - ističe otac koji je bio s dječakom kad su ga posjetili kolege iz razreda s učiteljicom.

Netko je bombu i odbacio

Dječak je i pravim čudom u subotu oko 15.50 preživio eksploziju ručne bombe M35, tzv. talijanke, koju je netko nemarno odbacio u zapušteni strmi klanac blizu njegova obiteljskog doma. I majka mu je tom prilikom ozlijeđena, nasreću lakše. Pretpostavlja se da je bomba suludo odbačena unatrag desetak godina, a istraga o ovom slučaju još traje.

- Sreća je da su mu sačuvani vitalni organi. Stotinu puta je tuda protrčao, kao i još troje moje djece. Imam i koze, stalno se tu netko kreće, pa je ovo pravi šok, ne samo za nas, nego i za čitavo naselje. Nadam se da se ovo više nikome neće ponoviti - rekao je otac.

Posjet iz razreda

Hrabrog ranjenika posjetili su prijatelji iz razreda. Pomoći će mu i najbolji plastični kirurzi

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Blue sea 18.03.2017.

    Bitno je da ne dođe do infekcije... kuglice su od čelika koji korodira i može izazvati infekciju.. kuglice se ne vade ako ne smetaju vitalnim ogrganima i ako nema infekcije.. moj poznanik dok je ležao u bolnici sam sebi vadio kuglice.. kod eksplozije bombe je bitno preživjeti i šok koji se javlja.. mozak ne smije ostati bez kisika..

  • Sarkazam kao jedina opcija. 18.03.2017.

    Ovo je užasno i nikako da se pojedinci nauče pameti. Ne daj Bože nikome da doživi isto.

  • 1111111111111 18.03.2017.

    Ma proklet taj rat bio,,, nista dobrog nije donio

Komentiraj...
Vidi sve komentare