Obavijesti

News

Komentari 25

Dječak nagazio na bombu: "Ne bojte se, ja sam to preživio..."

Dječak nagazio na bombu: "Ne bojte se, ja sam to preživio..."
1

Dječak je s majkom brao šparoge u mostarskom naselju Vihovići. Eksplodirala je stara bomba i ranila ih. Dječak je čudom preživio 400 gelera...

VIDEO

Ne bojte se! Ja sam preživio eksploziju, tješio je šestogodišnjak dva starija dječaka koji su imali problema sa slijepim crijevom u SKB-u Mostar, prepričavaju anegdotu iz bolnice.

Dječakov otac je za Večernji list BiH potvrdio kako se i dijete i njegova majka odlično oporavljaju.

Kod dječaka je puno ozbiljnije

- Supruga je zadobila više rana na bedru i neki geleri su se već mogli izvaditi, a neki će možda trajno ostati u tijelu. Kod dječaka je to puno ozbiljnije. Liječnici kažu da ga je od 1200 kuglica, koliko ih ima ova bomba, pogodila trećina - govori Zoran Mandraković, otac dječaka blizu kojega je u subotu nedaleko od obiteljske kuće u mostarskom naselju Vihovići eksplodirala bomba dok je s majkom brao šparoge.

- Gelera je bilo najviše po nogama. Ima ih po rukama i glavi. Većinu je moguće izvaditi, a neki će s vremenom možda sami izaći, dok će neki, najvjerojatnije, ostati u tijelu. Trenutačno čekamo vrsnog plastičnog kirurga iz Zagreba koji bi trebao uraditi još jedan zahtjevniji operativni zahvat. Najbolji mostarski liječnici su uz njega i hvala im puno zbog toga - ističe otac koji je bio s dječakom kad su ga posjetili kolege iz razreda s učiteljicom.

Netko je bombu i odbacio

Dječak je i pravim čudom u subotu oko 15.50 preživio eksploziju ručne bombe M35, tzv. talijanke, koju je netko nemarno odbacio u zapušteni strmi klanac blizu njegova obiteljskog doma. I majka mu je tom prilikom ozlijeđena, nasreću lakše. Pretpostavlja se da je bomba suludo odbačena unatrag desetak godina, a istraga o ovom slučaju još traje.

- Sreća je da su mu sačuvani vitalni organi. Stotinu puta je tuda protrčao, kao i još troje moje djece. Imam i koze, stalno se tu netko kreće, pa je ovo pravi šok, ne samo za nas, nego i za čitavo naselje. Nadam se da se ovo više nikome neće ponoviti - rekao je otac.

Posjet iz razreda

Hrabrog ranjenika posjetili su prijatelji iz razreda. Pomoći će mu i najbolji plastični kirurzi

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.