To je to što me zanima!

Dječaka (11) bez hrane i vode godinu dana držali u podrumu

Majka i očuh su dječaka iz podruma puštali samo u školu, a nevjerojatne uvjete za život otkrila je policija nakon što su nastavnici u školi vidjeli da je stalno gladan
Vidi originalni članak

Par iz Velike Britanije je godinu dana 11-godišnjeg dječaka prisiljavao da spava u hladnom podrum gdje su ga zaključavali, piše BBC. Njegov kavez su opisali zgroženi socijalni radnici. Dječak nije imao toalet, već je nuždu morao obavljati u kantu. Spavao je na pljesnivom madracu, a kao pokrivač koristio je staru vreću za spavanje. U podrumu nije bilo rasvjete ni grijanja. Dječakova majka i njezin partner priznali su krivnju te ih je sud osudio na dvije godine zatvora. Nakon uhićenja tvrdili su kako je dječak ispraznio njihov hladnjak te su ga kažnjavali zatvaranjem u podrum. 

Stravični životni uvjeti dječaka su izašli na vidjelo nakon što su nastavnici i učenici u njegovoj školi primijetili da je uvijek jako gladan. Dom para je posjetila policija i otkrila zastrašujući prizor. Dječaka su pregledali liječnici i zaključili da je pothranjen i boluje od anemije. 

Trenutačno je smješten u udomiteljsku obitelj. Sudac koji je donio presudu rekao je kako se dječakovi životni uvjeti mogu popraviti, ali da je obim posljedica na njegovo psihičko stanje vrlo teško pretpostaviti.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Ela30_1 31.05.2012.

    I dobili pisljive dvije godine??? Bem ti takav zakon!!!!!

  • ĐiĐi_BaBa_ŠuNka 30.05.2012.

    kakvih ljudi ima...bože sačuvaj!!

  • ToniCro 30.05.2012.

    Čak mi je i jasno da se nađe jedan teški bolesnik u obitelji, ali mi nikako nije jasno kako se u istoj obitelji nađu i muž i žena bolesnik ?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare