To je to što me zanima!

Dječaka unakazile čimpanze: Odgrizle mu usne, brata ubile

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dječaka (8) iz afričke Republike Kongo prije dvije godine unakazile su čimpanze dok se igrao na polju. Brata su mu ubile. U ponedjeljak će biti podvrgnut operaciji
Vidi originalni članak

Nakon dvije godine od strašnog napada, u ponedjeljak će osmogodišnji Dunia Sibdomana u New Yorku biti podvrgnut prvoj od nekoliko rijetkih i rizičnih operacija obiju usana . Liječnici će dječaku pokušati vratiti usne u normalnu funkciju kako bi mogao poboljšati govor i zaustaviti neprestano slinjenje . Pretpostavlja se da će prva zahtjevna operacija trajati oko osam sati.

POGLEDAJTE VIDEO: Unatoč ozljedama, Dunia je optimističan dječak...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tijekom operacije, liječnici će koristiti tkiva i živce iz dječakove podlaktice kako bi formirali nove usne. Dunia će postati najmlađi pacijent koji će biti podvrgnut takvoj operaciji. U dva preostala poznata slučaja bile su odrasle osobe.

Inače, napad se dogodio u afričkoj regiji koja je dom za neke od najvećih svjetskih čimpanz i. Liječnici kažu da su se Dunia i njegov brat nalazili na krivom mjestu u krivo vrijeme. Igrali su se u poljima, u blizini oca koji je radio. On se nalazio u blizini rijeke, pa nije mogao čuti krikove i buku za vrijeme napada čimpanza. Kada je stigao, bilo je prekasno .

Dunia, osim što je izgubio donju i gornju usnu, izgubio je i prst na ruci, oštećen mu je sluh , zadobio je brojne unutarnje ozljede , a ima i velike poteškoće sa zadržavanjem hrane u ustima .

Ako operacije prođu uspješno, dječak će lakše govoriti, jesti i više neće imati problema s nekontroliranim slinjenjem .

Idi na 24sata

Komentari 19

  • vana 3 09.01.2016.

    Nadam se da će operacija uspjeti i želim mu brz oporavak!

  • JahačOsamljeneZvijezde 09.01.2016.

    Ovakve stvari bi se trebale dogadat krivolovcima i tipa takvih ljudi ili i gore!

  • Meško 09.01.2016.

    Pohvatat cimpanze i likvidirat ih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare