To je to što me zanima!

Dječja akcija dobrote: Aukcijska prodaja dječjih slikarskih radova, za djecu iz Gline

Školarci iz Dugava uz pomoć akademske slikarice su naslikali radove koje će predstaviti na humanitarnoj akciji. Sav prihod ide za djecu iz Gline koja i dalje žive sa svojim obiteljima u kontejnerima
Vidi originalni članak

'Dječja akcija dobrote' je humanitarna aukcijska prodaja slika, a sav prihod od prodaje je namijenjen za 108 školaraca iz Gline koji još uvijek žive u kontejnerima sa svojim obiteljima.  U subotu 4. lipnja će se održati drugi krug aukcije u zagrebačkom kulturnom centru Mesnička od 11 do 14 sati.

Jadranka Lajtman već godinama surađuje s dogradonačelnicom Gline Brankom Bakšić Mitić, odnosno pomaže stanovnicima Banovine jer kako kaže, svi znamo da je i prije potresa ljudima bila potrebna pomoć. No, najviše se fokusirala na djecu i baš prije potresa su imali jednu akciju u selu Jabukovac, koje se nalazi 17 kilometara poslije Petrinje. 

- Nakon akcije koju smo imali u suradnji sa Školskom knjigom se dogodio potres, bilo je prirodno da nastavim pomagati. I otvorila sam udrugu 'Lajtmanica' - ispričala je Lajtman koja je nakon potresa pokrenula akciju Dječja akcija dobrote jer ne želi da djeca žive u kontejnerima.

Cilj je do zime prikupiti novac kako bi djeca dočekala zimu u normalnim uvjetima. Da bi cijela humanitarka bila još simpatičnija, autori slika koje ćete moći kupiti su školarci iz Dugava, koje su ih naslikali zajedno s mentoricom, akademskom slikaricom Janicom Šterc

- Žive u nehumanim uvjetima. U kontejnerima i oko njih možete vidjeti glodavce, dječja odjeća i zidovi imaju plijesan. Voljela bi kad bi se svi ujedinili i osigurali im konkretan krov nad glavom do zime - rekla je Lajtman koja je u kontaktu s gradonačelnicom Gline, Brankom Bakšić Mitić pa zna kad je pomoć potrebna iz prve ruke. 

Prvi krug humanitarne aukcije prodaja slika se održao u Glini, koju je vodila Maja Šuput. Kako kaže Lajtman, zaista se puno djece javilo da sudjeluje. 

- Stvarno me iznenadilo. U prvom krugu smo imali čak 70 slika, nisam to očekivala. Veselim se akciji u subotu, da zajedno pomognemo onima kojima je to najpotrebnije - zaključila je Lajtman.

Dakle, u subotu 4. lipnja će se održati drugi krug humanitarne aukcije u zagrebačkom kulturnom centru Mesnička od 11 do 14 sati i svi ste pozvani!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 03.06.2022.

    veliki pozdrav na jednoj i jedinoj ugodnoj vijesti .. nagradite spisatelja

Komentiraj...
Vidi sve komentare