To je to što me zanima!

Djed u svojoj 87. godini polaže ispite i radi u polju

Francesco Bellani je unatoč svojoj poznoj dobi dobio dvije diplome, za maslinara i vinara. Dosad je zasadio 1200 maslina i 1700 trsova vinove loze
Vidi originalni članak

Imali smo pismeni i usmeni ispit i nije bilo jako teško. Nastava je bila od 18 sati, a nisam izostajao s predavanja, osim možda jedanput. Svi su bili sretni što sam završio tečajeve, rekao je Francesco Bellani (86), koji živi kraj Labina. Unatoč poznoj dobi nedavno je dobio dvije diplome, za maslinara i vinara. Dosad je sam zasadio 1200 maslina i 1700 trsova vinove loze, a za to mu je trebalo, kako kaže, punih šest godina.
- Sinovi mi žive u Švicarskoj, pa mi nema tko pomoći. Ustajem u 5.30 sati i već nakon sat vremena idem u maslinike. Radim po 12 sati na dan i još se dobro osjećam. Čistim loze, masline, brinem za njih i oko 21 sat dolazim kući, gdje me čeka žena - rekao je Bellani. On još ima i vozačku dozvolu, koja mu, kako kaže, vrijedi još dvije godine, a poslije će je, nada se, produljiti. Redovito vozi i traktor jer mu treba za posao. Francesco je po struci strojobravar, a prvi put se s maslinama susreo prije osam godina. Kaže da se istog trenutka zaljubio u taj težak fizički posao.
- Sve nas je nadahnuo jer unatoč svojim godinama ima snage i volje kao netko mlađi. Ponosni smo što je došao k nama - kazala je Maja Milevio iz Otvorenog učilišta Diopter u Puli, gdje je Francesco išao u školu.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Antipod 21.04.2010.

    Bravo deda!!!

  • marin.0202 21.04.2010.

    A la su doj si kuraja stori.Samo trdo spreda

  • the.king 21.04.2010.

    go Deda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare