To je to što me zanima!

Djelatnici 24sata darivali su teško bolesne mališane

Teško bolesnoj djeci i mladima Specijalne bolnice uza sve donacije i pomoć najviše nedostaju topli ljudski zagrljaji. Oko 90 liječnika se brine o njima
Vidi originalni članak

Zahvalni smo svim našim dosadašnjim donatorima i djelatnicima 24sata. Naši štićenici će dobro iskoristiti sve darove, no oni su ipak najsretniji kad ih bilo tko posjeti, pomiluje ili zagrli, objasnio nam je dr. Ivan Željko Weiss, ravnatelj Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Dodao je da ima roditelja koji ih redovno posjećuju i po nekoliko mjeseci vode kući, no nažalost ima djece koju nitko nikad ne obilazi. Djelatnici i uprava 24sata donijeli su mališanima ono što im je najpotrebnije. Za Božić su ih opskrbili specijalnim jastucima za premotavanje na kojima oni spavaju jer im olakšavaju disanje, pelene i ostale higijenske potrepštine. U bolnici na trajnoj skrbi imaju 105 pacijenata, od šestomjesečnih beba do 35-godišnjaka. Boluju od teških i neizliječivih bolesti. Većina ih je nepokretna pa im je potrebna cjelodnevna skrb. O njima se brine 90-ak liječnika, medicinskih sestara, defektologa i njegovatelja. Nedostaje im fizioterapeuta. Zaposlen je samo jedan, koji ne može sam pomoći svim pacijentima.
- Posebno nam je dobrodošla pomoć volontera, a moram istaknuti da ih je dosad u bolnici pomagalo više od 3800 u 11 godina, a svi su bili iz Italije - kaže ravnatelj bolnice dr. Weiss, koji poziva sve koji mogu odvojiti malo vremena da posjete mališane.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • brko1 30.12.2009.

    Bravo, da je barem za njih potrošena lova od glupih kampanja!

  • Zeljk0 29.12.2009.

    Hrvati su jadan narod, idu u crkvu, mole krunice, daju popovima para i para..., a kad treba nekom pomoći okreću glavu! Svaka čast djelatnicima 24h, pokazali su što znači biti plemenit !

  • klošar1990 29.12.2009.

    Milijuni i milijuni su utrošeni u razne bezuspješne kampanje za izbore ovoga ili onoga tipa vlasti!!!Da se bar netko sjetio odvojiti barem malo svoga vremena da ih posjeti i igra se sa njima,te im usput uljepša ovo prazničko i blagdansko vrijeme!!!Sram ih može biti,ova djeca i ljudi nemaju neke osnovne stvari,a oni se razbacuju svime i svačime!!!Svaka čast djelatnicima 24 sata!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare